Region

Sreten Jocić oslobođen optužbi

joca0204
S
pecijalni sud u Beogradu izrekao je oslobađajuću presudu Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam, zbog optužbe da je organizovao ubistvo vlasnika hrvatskog Nacionala, Iva Pukanića.

Sreten Jocić oslobođen optužbi
Portal AnalitikaIzvor

Jocić optužnicom označen kao organizator ubistva vlasnika Nacionala Jocić optužnicom označen kao organizator ubistva vlasnika Nacionala.

Željko Milovanović proglašen je krivim za izvršenje ubistva i osuđen na 40 godina, dok je Milenko Kuzmanović kao pomagač dobio pet godina. Jocić će nastaviti da služi kaznu od 15 godina u Centralnom zatvoru zbog naručivanja ubistva Gorana Marjanovića 1995.

Presuda će biti izrečena i dvojici pripadnika beogradskog dijela njegove organizovane kriminalne grupe zbog optužbi da su iz koristoljublja ubili Pukanića i njegovog saradnika Nika Franića 23. oktobra 2008. u Zagrebu.

Jocić je od početka procesa negirao krivicu i bilo kakvu vezu sa Pukanićevim ubistvom, a u završnoj riječi tražio je od suda da ga oslobodi optužbi.

Krajem januara Tuzilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da Jocića osudi na 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva, a istu kaznu je tražilo i za pripadnika beogradskog dijela njegove ekipe Željka Milovanovića, kao direktnog izvršioca ubistva.

Tužilaštvo smatra da je Jocić organizovao ubistvo Pukanića po nalogu N.N. lica koje mu je za to platilo milion i po evra, a da je motiv ubistva bilo koristoljublje.

Milovanović je prošle godine u Zagrebu u odsustvu osuđen na 40 godina zatvora, jer je podmetnuo ekspoloziv.

Jocić je uhapšen 27. aprila 2009. u Beogradu i do prošle zime je bio u pritvoru kada je prebačen u zatvor na odsluženje kazne od 15 godina zatvora za ubistvo Gorana Marjanovića 1995. godine.

Portal Analitika