Politika

DANILOVIĆ: Stanić da se ne bruka i ne pomaže drugima u kampanji

2203danilovic
Š
ef poslaničkog kluba DF-a Goran Danilović pozvao je na današnjoj konferenciji za medije, svog stranačkog kolegu i poslanika DF-a Novicu Stanića „da se ne bruka“ i da ne pomaže drugima u predizbornoj kamapnji.

DANILOVIĆ: Stanić da se ne bruka i ne pomaže drugima u kampanji
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući Stanićeve optužbe da su mu vikendicu na Žabljaku  izgradili iz JP Vodovod Pljevlja, Danilović je istakao da vikendica nema veze sa mašinama iz Pljevalja, da je izgrađena na zemljištu koje je u valsništvu njegove supruge i da je platio 14 hiljada eura putem kredita.

- Žao mi je što prije pet godina nijesam snimio konferenciju za medije koju sam održao u prostorijama Nove srpske demokratije. Ali dopustitie mi da još jednom i posljednji put pozovem kolegu Novicu Stanića da se ne bruka i dođe u Podgoricu, bez obzira što mu je i Podgorice i Skupštine na vrh glave, da radi svoj posao. Pozivam ga da ne pomaže drugima u ovoj kampanji jer ima obavezu prema NOVA-oj i DF-u. Ostanimo ljudi kada nijesmo nosioci lista – rekao je Danilović na konferenciji za medije povodom optužbi koje je na njegov račun posljednjih par dana iznosio poslanik DF-a Novica Stanić.

Stanić  je u ponedeljak  optužio potpredsjednika Opštinskog odbora NOVE u Pljevljima Milana Lekića za partijsko zapošljavanje u preduzeću Grijanje i Vodovod u kojem je direktor i da je u tome imao podršku šefa poslaniškog kluba DF-a Gorana Danilovića. Stanić je takođe ocijenio da iza posljednjih dešavanja u Novoj srpskoj demokratiji u Pljevljima stoje dvije službe carinska i Agencija za nacionalnu bezbjednost.

Danilović je poručio da Stanić tim optužbama nije uvrijedio njega već zdrav razum Pljevljaka i sebe.

- Pozivam ga da se ne bruka i da ne priziva javne tumače DB angažovanja u NOVA-oj. DB nije razbila već pokušava da nanese štetu NOVA-oj  u Pljevljima. Razmisli samo Novice na čijoj je  strani ta DB – rekao je Danilović.

On je naglasio da nije ništa sramno u činjenici da u unutarpartijskoj proceduri izgubite utakmicu jer ste „izgubili od svojih“.

- Moj grijeh je izgleda što ja kao potpredsjednik NOVE podržavam legitimitet u stranci koju smo zajedno osnivali – kazao je šef poslničkog kluba DF-a.

Danilović je, povodom Stanićevih optužbi vezanih za njegovu vikendicu, rekao da nije nivo jednog političara da pretura po tuđoj uredno prijavljenoj imovini i da je traži po „šumama susjednih opština“.

- Ja bih čak oprostio da se radi o mojoj imovini, ali se radi o imovini moje supruge, na imovini njenog oca, đeda i prađeda i nije na Žabljaku već šest i po kilometara od Žabljaka. Na tom imanju nikad se nije pojavila nijedna mašina iz Pljevalja, a kamo li Vodovoda iz Pljevalja. Gospodin Stanić mene zna ja takav poklon ne bih ni prihvatio, a on pominjanjem ovakvih stvari dodatno srozava svoju poziciju u gradu u kojem živi – rekao je Danilović.

On je istakao da je samo pomagao svojoj supruzi.

- Tako što sam se kreditno zadužio da na svojoj imovini napravi brvnaru od 35 kvadrata. Sedam godina to stoji u mom imovinskom kartonu. Meni je žao što je Stanić sedam godina moj kolega kada je sedme godine uradio ovo. Sedme godine se sjetio onoga što je prije pet godina o meni i njemu govorio neko ko je napustio NOVA-u – poručio je Danilović ističući da je on pred svake izbore meta pažnje od „onih koji nemaju hrabrosti da pokrenu druge afere.

Danilović je pozvao sve koji su slikali vikendicu njegove supruge da dođu i da ga posjete onih 15 dana u godini kad tamo boravi.

- Ta vikednica je plaćena kreditom i koštala je 14 hiljada eura. Ja sam na današnji dan stičući imovinu dužan 60 hiljada eura i divim se svakom kolegi poslaniku koji nije morao da se zadužuje. Nijesam gradio na avalama i zavalama, ali na imovini svojoj i imovini svoje supruge jesam  – rekao je Danilović i pozvao novinare da provjere njegov imovinski karton.

Portal Analitika