Politika

DF ponudio koaliciju SNP-u u Šavniku i Plavu

okdf
D
emokratski front ponudio je Socijalističkoj narodnoj partiji predizbornu kolaiciju u dvije crnogorske opštine Šavniku i Plavu, saznaje Portal Analitika.

DF ponudio koaliciju SNP-u u Šavniku i Plavu
Portal AnalitikaIzvor

 

Vlast u opštini Šavnik drži koalicija DPS -SDP koja u lokalnom parlamentu ima 16 odbornika. Odbornički klub SNP ima devet odborničkih mjesta a Nova šest odborničkih mjesta.

U Plavu vlast drže koalicija SDP i BS, SNP ima tri odbornika a Nova dva.

Ponuda DF-a je uslijedila nakon što su razmijenjene optužbe između Lekićevog saveza i Socijalističke narodne partije o tom ko je odgovoran za odvojeni nastup opozicije na lokalnim izborima.

Ponudama se nedavno bavio i Glavni odbor SNP-a koji je do 10. aprilama ograničio eventualne pregovore.

- Na sjednici je konstatovano da opštinski odbori koji su, uprkos jasnim porukama lidera Demokratskog fronta o samostalnom nastupu te političke grupacije, dobili pisane ponude za zajednički nastup, završe sve neophodne aktivnosti do 10. aprila 2014.godine, sa lokalnim odborima DF i drugim političkim subjektima, navedeno je u saopštenju GO SNP-a.

Predsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić najavio je nedavno samostalan nastup te ploitičke grupacije na lokalnim izborima zakazanim za 25 maj.

 

 

Portal Analitika