Fudbal

Murinjo: Čelsi i PSŽ jako slični

Murinjo2014
N
a pres konferenciji povodom 1/4 finala Lige šampiona između PSŽ i Čelsija Žoze Murinjo je između ostalog pričao o sličnostima između njegovog tima i Parižana.

Murinjo: Čelsi i PSŽ jako slični
Portal AnalitikaIzvor

"Možemo vidjeti mnogo sličnosti izmežu Čelsija i PSŽ. Kada je Abramovič kupio klub, sve se poboljšavalo iz godine u godinu, tako je sad i u Parizu. Mi smo dominirali domaćom ligom, oni sad dominiraju“, rekao je gospodin "Posebni“.

Murinjo je naglasio da PSŽ igra u mnogo lakšoj ligi od njegovog tima, na šta je trener Parižana Blan odgovorio odsječno.

"Jedini odgovor koji na ovo mogu da dam je da ćemo odigrati vrlo dobro i na terenu pokazati kakva je naša liga u odnosu na njihovu", istakao je bivši reprezentativac Francuske.

Murinjova saradnja sa Ibrahimovićem bila je nepresušna tema u medijima, pošto se zna da i jedan i drugi imaju „tešku“ ličnost.

"Imali smo vrlo dobar odnos i dobru povezanost te sezone. Jedino neslaganje bilo je kada je on odlučio da ode u Barselonu. Priča se o tim 'teškim' ličnostima, ali za mene je jedina teška ličnost ona koja ne želi da pobjeđuje što on svakako želi“.

Ibrahimović je imao tu nesreću da je sezonu prije nego što je otišao u Barselonu katalonski tim osvojio Ligu Šampiona, a naredne sezone, kada je otišao iz Intera, Murinjov tim je krunisan kao najbolji u Evropi.

"Osjećam se vrlo dobro, da budem iskren. Mislim da je ovo moja najbolja sezona u životu. Neki naši igrači su vrlo iskusni, čak su i osvojili ovo takmičenje. Ali, i sa i bez iskustva ovo će biti težak meč i za nas i za njih“, rekao je Zlatan Ibrahimović.

Portal Analitika