Svijet

Penzioner traga za davno izgubljenom ljubavi kako bi joj ostavio imovinu

0104herbert
H
erbert Rilej (83), britanski penzioner je podijelio 10.000 letaka kako bi pronašao davno izgubljenu ljubav kojoj želi nakon smrti da ostavi svu svoju imovinu, piše britanski Telegraph.
Penzioner traga za davno izgubljenom ljubavi kako bi joj ostavio imovinu
Portal AnalitikaIzvor


Herbert nije razgovarao sa svojom bivšom ljubavi i plesnom partnericom Reni 55 godina. Nažalost, više ne zna njeno prezime pošto se ona u međuvremenu udala.



Herbert i Reni zaljubili su se kad je ona imala 20, a on 24 godine, a upoznali su se 1955. u dvorani za ples u Stokportu. Četiri puta sedmično su ondje vježbali plesne korake i jednom sedmično odlazili na plesne večeri u veliku plesnu dvoranu gradske vjećnice. Herbert je tada živio u Davenportu, a Reni u Brinksveju.



No, nakon četverogodišnje veze Reni je naglo odlučila da se uda za muškarca kojeg je poznavala tek šest sedmica, a Herbert se uskoro oženio s Margaret, koja je umrla od leukemije 1963.



Rilej je ranih osamdesetih vidio Reni nekoliko puta jer je radila u lokalnoj slastičarnici u Redišu, no nisu razgovarali. Sada opet silno želi da je pronađe, a pri tome ne štedi ni vrijeme ni novac.



foto: itv.com
Portal Analitika