Fudbal

Venger dobio bogatstvo za pojačanja

Vengger
T
rener Arsenala Arsen Venger, ne samo da će imati podršku upravnog odbora poslije još jedne sezone bez titule, već će moći i da raspolaže sa rekordnim budžetom za naredni prijelazni rok.

Venger dobio bogatstvo za pojačanja
Portal AnalitikaIzvor

Londonski klub po svoj prilici ni ove sezone neće uspjeti da osvoji Premijer ligu, jer se nalazi na ćetvrtoj poziciji šest kola prije kraja prvenstva i zaostaje sedam bodova za trenutnim liderom Liverpulom.

Novina je da, za razliku od nekih ranijih sezona kada je Venger bio prinuđen da traži jeftinija pojačanja jer politika kluba nije bila da se troši veliki novac, ovog ljeta će za transfere moći da potroši čak 120 miliona eura.

Većinski vlasnik Arsenala Stenli Kronki, odlučio je da omogući, za ovaj klub rekordno visok, budžet kako bi francuski stručnjak mogao da dovede dva ozbiljnija pojačanja koja bi predstavljala kostur ekipe.

Najveća osveženja „tobdžijama” trebala bi da stignu na pozicijama centralnog veznog igrača i napadača, jer igrači koji bi trebali da čine najveću opasnost po protivnika ove sezone apsolutno nijesu opravdali očekivanja.

Britanski mediji uveliko nagađaju ko će biti ta ključna pojačanja na ljeto - najčešće se pominju imena napadača Dijega Košte, Marija Mandžukića i Džeksona Martineza, dok bi uloga „pakera” navodno trebala da pripadne Džulijanu Dreksleru koji je interesantan i minhenskom Bajernu.

Ako se Venger ipak opredijeli za neko mlađe i jeftinije pojačanje, izbor bi lako mogao da padne na Josipa Drmića, 21-godišnjeg Švajcarca koji je za Bundesligaša Nirnberg ove godine postigao 16 golova.

Portal Analitika