Politika

STANIĆ: Iza dešavanja u Odboru Nove u Pljevljima stoje interesi ANB-a

stanic3103
P
oslanik Demokratskog fronta Novica Stanić ocijenio je da iza posljednjih dešavanja u Novoj srpskoj demokratiji u Pljevljima stoje dvije službe carinska i Agencija za naionalnu bezbjednost. On je odbacio kao gluposti stavove šefa svog poslaničkog kluba Gorana Danilovića da su Stanićeveve izjave najbolji poklon DPS-u pred lokalne izbore.

STANIĆ: Iza dešavanja u Odboru Nove u Pljevljima stoje interesi ANB-a
Portal AnalitikaIzvor

- To su gluposti. U svojim aktivnostima sam imao tri cilja: da sačuvam opozicionu vlast u Pljevljima, da sačuvam Opštinski odbor Nove srpske demokratije i da se nakon 25 godina časno povučem sa mjesta predsjednika opštinskog odbora prvo Narodne, pa SNS-a pa Nove u Pljevljima, rekao je Stanić za Portal Analitika.

Krizna u lokalniom odboru Nove je nastala kada je za nosioca liste Demokratskog fronta izabran potpredsjednik Nove u tom gradu Milan Lekić. Stanić je nakon toga podnio ostavku na mjestu šefa lokalnog odbora Nove i za sobom povukao trećinu Odbora, optužujući Danilovića za partijsko zapošljavanje.

Stanić je dodao da nije imao namjeru da se kandiduje za mjesto predsjednika opštine Pljevlja i da nastavi sa predsjedničkim mandatom u pljevaljskom odboru Nove.

- Dakle nije bilo nikakve potrebe da se sve ovo radi. A urađeno je prije svega zahvajuljući sticaju srećnih okolnosti za one koji su to uradili. Na jednoj strani su pojedinci iz dvije službe: carinske i službe državne bezbjednosti. To se bez njihove podrške nije moglo uraditi. Nažalost, u sve se to uklopio Goran Danilović koji od 2009. godine radi na tome. Ko ne vjeruje neka pročita blog Dobrila Dedeića o namjeri da se nakon Novaka Radulovića u Nikšiću smijeni i Stanić u Pljevljima, pa će mu sve biti jasno, rekao je Stanić.

Upitan da li to povezuje svog šefa poslaničkog kluba sa ANB-om, Stanić je rekao da to nije rekao.

- Danilović je povezan sa svojom vikendicom u Žabljaku  koju su mu uradili iz JP Vodovod Pljevlja pa je umjesto u eurima platio političkom podrškom, za čovjeka koji je pravio puč protiv svog predsjednika, rekao je Stanić.

Na čelu JP Vodovod se nalazi Milan Lekić nosilac liste Demokratskog fronta.

 

Portal Analitika