Fudbal

Mediji Junajtedu: Molite se!

JunajtedStadion
O
strvski mediji su skeptični kada su u pitanju šanse engleskog šampiona Mančester Junajteda protiv aktuelnog prvaka Evrope Bajern Minhena.

Mediji Junajtedu: Molite se!
Portal AnalitikaIzvor

Sjećanja se vraćaju na 1999. i onu epsku pobjedu Junajteda nad Bajernom u finalu LŠ, a upitan da li nešto od tog duha može da bude primijenjeno večeras, Gigs je sve nasmijao odgovorom.

"Teško, neki od momaka iz našeg tima tada nijesu bili ni rođeni", karikirao je Velšanin, koji bi uz Kerika i Felainija trebalo da zaigra u veznom redu.

"Nemam mnogo iskustva u Ligi šampiona, ali mi smo u ovom takmičenju igrali dobro i sada se nalazimo pred najtežim izazovom", rekao je Mojes.

Međutim, veći problem od Mojesovog je neiskustvo nekih igrača. Bekovi Mančester Junajteda zajedno imaju manje od trideset mečeva u Ligi šampiona, Riberi i Roben koji će im biti direktni rivali imaju preko 120 utakmica u evropskoj eliti.

Zanimljivo da Junajted ima perfektan skor kod kuće u LŠ ove sezone, tako je bilo 2008. kada su osvojili trofej. Ali dosadašnji rivali ni na koji način ne mogu da se porede sa Bajernom koji izgleda kao da je sa druge planete.

O Bajernu je sve rečeno, postižu tri gola po meču, pa neke nade domaćina da bi utakmica mogla da se završi bez golova, što bi za Engleze bio odličan rezultat, djeluju kao potpuno nerealne. Takođe, Bajern kontroliše posjed, ima oko 65% prosječno ove sezone loptu u svojim nogama, u prosjeku najviše šutira prema golu protivnika, pa bi De Hea mogao da bude kao na streljani.

Roben ne krije da će sve biti mnogo lakše bez njegovog zemljaka Van Persija koji ne može da pomogne Junajtedu. On je takođe rekao da samo ime protivnika poziva na oprez i da nema govora o tome da Bajern potcijeni rivala.

Slaba će to biti uteha za Junajted, ako Bajern bude odigrao kako može, ili ako im Englezi to dozvole. Spektakl počinje u 20:45. (sportske)

Portal Analitika