Zabava

MARTINOVIĆ: Napraviću i kolekciju inspirisanu romskim temama (FOTO)

0104seka
Č
etrdeset modela i 150 posebnih gostiju obilježili su sinoć priređenu reviju Koncept Vintage Refresh Slobodanke – Seke Martinović u Delta sitija, koja je burno pozdravljena aplauzima prisutnih tokom i nakon predstavljenih ovih nesvakidašnjih modela.

MARTINOVIĆ: Napraviću i kolekciju inspirisanu romskim temama (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

Predstavljene kreacije - 24 za dan i 16 večernjih toaleta – čija je osnovna ideja bila da od odjevnog predmeta starog više od deset godina postanu moderni komad, bili su centar pažnje kako laičke, tako i stručne publike u podgoričkom šoping molu. Uz to, pojedini modeli nosili su nakit koji je Martinović dizajnirala, a izradio ga je studio Dorra.

I modeli i njihova kreatorka burno su pozdravljeni tokom i na kraju same revije. Za Portal Analitika Martinović kaže da je takva reakcija nije iznenadila.

0104seka0- Mislim da je publika koju pozivam na revije drugačija. To je publika koja razumije to što ja radim, koja ima senzibiliteta za kompletnu modu liniju i način razmišljanja blizak meni. Vrlo mi je  prijala ta reakcijia, ali nisam se začudila. Prosto zato što je to takva vrsta pulike za koju sam bila potpuo sigurna da će prepoznati da je ovo nešto kvalitetno, nešto dobro i nešto plemenito, na neki način.

A u publici su, pored ostalih, večeras bili slikar Nikola Marković, pjevačica i voditeljka Andrijana Božović, kreatorka Marina Banović – Džuver, frizer Zoran Vukčević i nekadašnja CDT Vesna Medenica. Takođe, u publici su bile Romkinje, polaznice kursa za kreiranje nakita, koji je prerastao u radionicu Dorra koja pravi nakit, radi ručni i mašinski vez.

0104seka2Kuriozitet večeri je, svakako, bila i prva Romkinja iz Crne Gore koja je prodefilovala modnom pistom, Lejla Emini, koja je ponijela jednu od haljina iz večernje kolekcije.

- Lejla je ovog puta napravila mali „izlet“ u modu. Ona želi da se školuje. Bila je učesnica projekta Dorra i završila kurs za rad na nakitu. Uključena je i u rad NVO „Juventas“. Ona zaista ima velike planove u životu i iskreno želim da ih ostvari. Biće prilike da Lejla – ali i još mladih Romkina – učestvuju u ovakvim događajima. Razmišljam, eto, da ljetos na Koniku napravim i kasting sa ovim prelijepim, mladim ženama kojima takođe treba pružiti šansu – kazala je kreatorka.

- Već odavno postoji inspiracija da napravim jednu kolekciju koja će biti inspirisana romskim temama. To je neka moja prespektiva - najavila je Martinović za Portal Analitika.

K.J.

Foto: I.Božović

0104seka10104seka30104seka40104seka50104seka60104seka100104seka110104seka120104seka130104seka140104seka150104seka160104seka170104seka180104seka20

Portal Analitika