Svijet

Još jedna smrt na stadionu za Mundijal!

303brazil_stadion
B
razilski radnik Fabio Hamilton da Kruz poginuo je pošto je pao sa osam metara visine prilikom izvođenja radova na stadionu u Sao Paulu, na kome će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva.

Još jedna smrt na stadionu za Mundijal!
Portal AnalitikaIzvor

Posljednja je da je na stadionu u Sao Paulu život izgubio radnik, jedan od hiljade angažovanih koji danonoćno pokušavaju da završe sve poslove, iako su termini za završetak radova odavno probijeni.

Nesrećni čovjek, čije godine nijesu objavljene, pao je sa osam metara visine u pokušaju da instalira privremena sjedišta, saopštila je građevinska firma koja ga je angažovala. Vatrogasci, koji su stigli prvi na lice mjesta, rekli su da je radnik pao sa oko 15 metara visine.

Iz bolnice Santa Marselina saopštili su da je radnik podlegao teškim povredama glave, baš prije nego što je trebalo da bude operisan.

Brazilske vlasti su saopštile da radnik najvjerovatnije nije bio vezan bezbjednosnim užetom. Policijski inspektor Rafael Pavarina rekao je da su radnici koji su bili u trenutku nesreće u njegovoj blizini vidjeli da se on nije osigurao neophodnim užetom jer je želio "samo na kratko" još nešto da obavi.

Pogibija Fabija Hamiltona da Kruza je sedmi nesrećni slučaj, a treći na tom objektu, koji se dogodio prilikom izgradnje stadiona u Brazilu za potrebe Mundijala.

Dvojica radnika su novembra prošle godine izgubila život poslije pada sa skele.

Generalni sekretar Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke izrazio je na Twitteru duboko žaljenje zbog smrti građevinskog radnika.

Mundijal u Brazilu održaće se od 12. juna do 13. jula.

 

Portal Analitika