Ostalo

Ultramaraton: Trijumf Ljuljđuraja i Sanele Janković

MaratonPG
A
tletičar Podgoričkog maratona, Nreka Ljljđuraj i Sanela Janković iz Beograda pobjednici su 14. interacionalnog ultramaratona na 50 kilometara, koji je danas održan u Podgorici.

Ultramaraton: Trijumf Ljuljđuraja i Sanele Janković
Portal AnalitikaIzvor

Ljuljđuraj je pobijedio u vremenu četiri sata, pet minuta i 46 sekundi. Drugo mjesto osvojio je Beograđanin Miroslav Ranđelović (4:23,56), a treće Mirko Erdelji iz omborskog Somaratona (4:30,20). Ljuljđuraj je ujedno proglašen za najizdržljivijeg čovjeka Crne Gore za 2014. godinu, a osvojio je i titulu prvaka Crne Gore u ultramaratonu. Atletičar cetinjskog Lovćena Milan Malidžan osvojio je drugo mjesto (4:52;37), dok je treći bio Kolašinac Živan Pavlović (4:58,24).

Janković je u ženskoj konkurenciji trijumfovala sa rezultaton pet sati, 48 minuta i 36 sekundi. U ultrmaratonskoj trci učestvovalo je 30 takmičara iz Rusije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Učesnici podgoričkog ultramaratona trčali su pored brda Ljubović, 50 krugova, na stazi dugoj hiljadu metara. Ultramaraton je održan u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice.

U trci seniora na deset hiljada metara, kao i prošle godine, pobijedio je Dragoljub Korpivica iz barskog Mornara sa rezultatom 33 minuta i 37 sekundi. Član AK Nikšić Veselin Petrušić (35:55,2) osvojio je drugo mjeesto, dok je treći bio njegov klupski drug Miloš Mikić (37:27,6). U konkurenciji seniorku na pet hiljada metara pobijedila je uz crnogorski rekord Slađana Perunović iz AK Nikšić sa rezultatom 15 minuta i 59,4 sekunde. To je za 30 sekundi bolji rezultat od njenog prošlogodišnjeg rezultata. Drugo mjesto osvojila je Rada Miladinović iz Podgoričkog maratona (21:15,3), dok je treća bila Milena Jovanović iz Spuža (25:53,0).

U konkurenciji juniorki na pet hiljada metara pobedila je članica Nikšića, Lidija Todorović (18:46,5) i postavila novi juniorski rekord Crne Gore. Drugo mjesto pripalo atletičarki Jedinstva Anastasiji Magdalinić (19:31,4). U trci pionira na 400 metara pobijedili su Lamija Kićić (OŠ Mahmut Lekić Tuzi) i Jovan Miladinović (OŠ Vuk Karadžić Podgorica). Na 600 metara, u konkurenciji pionirki, pobijedile su Anđela Durković (, OŠ Oktoih, Podgorica) i Jovana Đurović (AK Jedinstvo, Bijelo Polje), a kod pionira na 800 metara Lazar Knežević (OŠ Oktoih, Podgorica) i Marko Đurović (AK Jedinstvo, Bijelo Polje). U konkurenciji juniorki na 800 metara trijumfovale su Ksenija Radulović (SSŠ Ivan Uskoković) i Aleksandra Furtula (AK Jedinstvo, Bijelo Polje), dok su kod juniora na hiljadu metara najbolji bili Stefan Džudović (SŠ Mirko Vešović, Podgorica) i Aleksandar Miletić (AK Nikšić).

U ekipnoj konkurenciji najbolja je bila podgorička OŠ Oktoih, a u konkurenciji srednjoškolaca Mašinska škola Ivan Uskoković. U trci pripadnika Voske Crne Gore na deset hiljada metara, kao i prošle godine, pobijedio je Goran Petrić sa rezultatom 34 minuta i 48 sekundi, dok je Koprivica bio najbrži u konkurenciji pripadnika policije.

U okviru manifestacije na bacalištu u Tološkoj šumi održan je memorijal Vojo Vračar u bacanju kugle, na kojem je nastupilo oko 30 takmičara u šest kategorija. U konkurenciji osnovaca pobijedili su učenici OŠ Oktoih, Nikolina Pejović (9,00) i Lazar Rogošić (11,10). Kod srednjoškolaca trijumfovali su učenici Srednje stručne škole Ivan Uskoković, Jadranka Krkeljić (7,20) i Nikola Pešić (17,20). U konkurenciji seniora pobijedio nje član Draževine, Tomaš Đurović sa rezultatom 13,10 metara. Najbolji kod veterana bio je Dragiša Đuković iz Podgorice (11,40).

Manifetacija Dan trčanja okupila je preko preko 500 učesnika.

„Učesnici Trke mira - dom jedinstva Šri Činmoja, kao globalne štafetne trke koja se održava po 27 put u svijetu, koja simbolizuje svjetsku univerzalnu težnju za mirom u svijetu, istrčali su počasni krug sa učesnicima ovogodišnje manifestacije. Trka mira 2014 prošla je danas kroz Tuzi, Podgoricu, Danilovgrad i Nikšić, a zatim nastavila put prema Bosni i Hercegovini“, saopštio je organizator manifestacije. (MINA)

Portal Analitika