Region

BLIC: Rodoljub Radulović ima tri uslova za predaju

okmisa
R
odoljub Radulović
već skoro godinu i po dana šalje poruke tužilaštvu i policiji da hoće da dođe u Srbiju, ali nikako još da se vrati, piše Blic.

BLIC: Rodoljub Radulović ima tri uslova za predaju
Portal AnalitikaIzvor

- Hoću da sletim na beogradski aerodrom, ali ne želim da mi odmah stavite lisice i da me slikate. Odvedite me pravo na saslušanje. Kada vam ispričam šta imam, odlučite šta ćete da radite sa mnom - poručio je optuženi Radulović, zvani Miša Banana ili Miša Amerika, koji se tereti da je nabavio prekookeanske brodove za šverc kokaina grupe Darka Šarića.

Poruku o predaji Radulović je poslao nekoliko puta srpskim istražiteljima. Ova tri uslova, ne predstavljaju problem za policiju i tužilaštvo. Ali, on nije naveo kada će se i zaista predati.

Prema operativnim podacima policije i tužilaštva, Radulović je u finansijskim problemima i teže mu je da se zbog toga krije. Takođe, nije bezbjedan ni zbog odbJeglih članova klana, koji su svesni da dosta zna.

S druge strane, Radulović ima 66 godina i eventualna osuđujuća presuda za njega bi mogla da znači i doživotnu kaznu. On nije optužen kao jedan od vođa i nema zakonskih prepreka da bude svjedok-saradnik. Policija i tužilaštvo sumnjaju da je Radulović bio u kontaktu sa mnogim biznismenima i političarima sa srpske scene.

Pokretanjem istrage protiv Branka Lazarevića, nekadašnjeg šefa kabineta ministra policije Ivice Dačića, obuhvaćen je i Radulović kao neko ko je podstrekivao Lazarevića da odaje tajne da je Šarićev klan pod prismotrom.

 

 

Portal Analitika