Svijet

Đed Marsel (93) dobio 10 godina zatvora zbog ubistva iz strasti

djed
N
ajstariji pritvorenik u Francuskoj, 93-godišnji Marsel Gijo osuđen je danas na 10 godina zatvora zbog ubistva starice od 82 godine u koju je bio zaljubljen.

Đed Marsel (93) dobio 10 godina zatvora zbog ubistva iz strasti
Portal AnalitikaIzvor

Sud u Remsu proglasilo je Gijoa, s nadimkom "đed Marsel", krivim za "nanošenje smrtonosnih udaraca sa predumišljajem ranjivoj osobi".


Telo 82-godišnje Nikol el Dib pronađeno je u decembru 2011. godine u potoku na njenom imanju blizu sela Sen Žil. Na lešu su bili vidljivi tragovi nasilnih udaraca i davljenja.


DNK analiza krvi sa ručnog sata pronađenog na mjestu zločina na kraju je dovela do Gijoa. Optuženi je ispričao policiji da ga je Nikol, u koju je bio zaljubljen, ponižavala i da je imao namjeru da je kazni, zbog čega je otišao kod nje kući.


Tokom suđenja, Gijo, koji ne čuje dobro, uporno je, međutim, ponavljao da nije učinio ništa loše, da nikada nije udario Nikol, već da je starica preminula kada se okliznula na tepih i udarila u orman.


- Hteo sam da saznam zašto nije htjela da me viđa... Ne razumijem, uvijek nam je bilo dobro zajedno. Nisam je udario, ona je bila moja djevojka - ispričao je "đed Marsel" na suđenju.


Tužilac je, međutim, iznio da je optuženi dozvolio da ga bijes savlada i da "nema sumnje u zločinačku namjeru", kao i da nije izrazio "nikakvo žaljenje ili samilost prema osobi koju naziva prijateljem".

 

(blic.rs)

Portal Analitika