Ostalo

Sjutra ultramaraton u Podgorici

ASCGlogo
N
a međunarodnom ultramaratonu na 50 kilometara Montenegro 2014, koji će biti održan sjutra u Podgorici, očekuje se učešće oko 40 takmičara, saopštili su danas organizatori.

Sjutra ultramaraton u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički ultramaraton održava se 14. put, a ultramaratonci će i ove godine trčati ulicom Crnogorskih serdara, pored brda Ljubović. Kružna staza duga je kilometar, a ultramaratonci će šestu godinu uzastopno trčati na 50 kilometara.

Vremenski limit za takmičenje ograničen je na šest sati, pa će zvaničan rezultat važiti samo onim takmičarima koji 50 kilometara pređu za to vrijeme.

Ultramaraton će biti i zvanično prvenstvo Crne Gore, a održava se u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice.

U okviru ultramaratona predviđene su trke učenika od prvog do četvrtog razreda na 400 metara, pionirki na 600, pionira i juniorki na 800, juniora na hiljadu metara, seniorki na pet hiljada i seniora na deset hiljada metara.

Saopšteno je da će trke na pet i deset kilometara biti i zvanično prvenstvo Crne Gore na cesti. Biće održan i bacački miting, u Tološkoj šumi, u bacanju kugle, u svim uzrastima – memorijal Vojo Vračar, u čast istaknutog crnogorskog atletičara.

Na ultramaratonu se očekuje nasup takmičara iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Rusije, Slovenije i Crne Gore. Početak manifestacije zakazan je za deset, dok će sat kasnije startovati ultramaratonci.

Portal Analitika