Politika

BSCG: Interesi Bošnjačkog naroda nijesu na prodaju

logo_bscg
U
mjesto da Bošnjačka demokratska zajednica radi na jedinstvu Bošnjačkog naroda u Crnoj Gori ona je radi svojih ličnih interesa spremna da pravi koaliciju sa Demokratskim frontom ne ulazići u to kakva su programska opredjeljenja ciljevi i načela tog političkog subjekta, navodi se u saopštenju Bošnjačkog saveza Crne Gore dostavljenom Portalu Analitika.

BSCG: Interesi Bošnjačkog naroda nijesu na prodaju
Portal AnalitikaIzvor

- Nesporno je da je Demokratski front politička struktura koja najmanje razmišlja o interesima Bošnjačkog naroda. Mi iz Bošnjakg saveza Crne Gore smatramo da Bošnjačka demokratska zajednica nakon ovakvog istupa poslala je jasnu poruku da ne misli dobro Bošnjačkom narodu jer svojom pojavom i ophođenjem, naprosto huška ostale narode protiv interesa Bošnjačkog naroda - kaže se u saopštenju BSCG.

BSCG poziva Bošnjački narod da ne glasa protiv samog sebe.

- Osim toga Bošnjačka demokratska zajednica u narednom periodu i da ne uđe u koaliciju sa Demokratskim frontom toj partiji više ne može da se vjeruje. Prosto se pitamo koja bi to bila garancija da BDZ nakon eventualno dobijenih odborničkih mandata ne bi te mandate odnijela Demokratskom frontu. To neka bude jasna poruka Bošnjačkom narodu. Stoga, na ovom primjeru pozivamo Bošnjački narod da ne glasa protiv samog sebe.

Radi podsjetnika Bošnjaci u susjednoj državi prepoznali su loše političke vjetrove BDZ-a gdje je ista na proteklim izborima u Srbiji pretrpjela izborni poraz, jer su Bošnjaci glasali neke druge Bošnjačke stranke koje štite njihove interese - kaže se na kraju saopštenja BSCG.

 

Portal Analitika