Politika

MEDOJEVIĆ: Za Rodića glasao DF, SDP, Pozitivna i pola SNP-a

0702medoNpr_1_1_1
P
redsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokrataskog fronta Nebojša Medojević napisao je na svom Tviter nalogu da je za kandidata za Vrhovnog državnog tužioca Gorana Rodića glasao Demokratski front, Socijaldemokratska partija, Pozitivna i pola poslanika Socijalističke narodne partije. Medojević je dodao da je taj zbir glasova bio nedovoljan za izbor VDT.

MEDOJEVIĆ: Za Rodića glasao DF, SDP, Pozitivna i pola SNP-a
Portal AnalitikaIzvor

- DPS je glasao za partijskog vojnika. DF, SDP, Pozitivna i pola SNP za Rodića. Nedovoljno, napisao je Medojević.

Skupština Crne Gore nije sinoć izabrala Vrhovnog državnog tužioca jer nijedan kandidat nije dobio potrebnu tropetinsku, odnosno podršku 49 poslanika,a u narednom krugu poslanici će se samo izjašnjavati o kandidaturi Rodića.

Tajnim glasanjem za Rodića je glasalo 36 poslanika, za Branka Vučkovića 34, za Stojanku Radović jedan poslanik dok Vesna Jovićević nije dobila nijedan glas.

To je drugi put da parlament nije izabrao VDT nakon što Vučković krajem prošle godine nije dobio potrebnu dvotrećinsku podršku poslanika, pa je i dalje nastavljeno v.d stanje u Tužilaštvu.

Medojević je u polemici na Tviteru dodao da pravdu ne donosi novi tužilac, već promjenjeni politički kontekst i promjena režima.

 

 

Portal Analitika