Svijet

Merkel protiv ekonomskih sankcija Rusiji

okmerkel1
N
jemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da bi krizu nastalu zbog Ukrajine trebalo riješiti političkim sredstvima, bez nametanja ekonomskih sankcija Rusiji.

Merkel protiv ekonomskih sankcija Rusiji
Portal AnalitikaIzvor

Merkel je u Berlinu rekla da Zapad nije dostigao fazu koja podrazumijeva nametanje ekonomskih sankcija Rusiji, prenijela je ruska agencija Itar-Tas s njenu izjavu datu nakon što je razgovarala sa južnokorejskim predsjednikom Park Geun-Hjueom.

- Nadam se i da ćemo uspjeti da ih izbegnemo (sankcije) - rekla je ona i dodala da nije zainteresovana za eskalaciju već da naprotiv radi na deeskalaciji situacije.

Njemački stručnjaci kažu da bi ekonomske sankcije protiv Rusije, koju žele da joj nametnu zapadne zemlje zbog situacije u Ukrajini i na Krimu, mogle negativno da utiču na njemačku ekonomiju, prenijela je ruska agencija.

Njemačko-ruska trgovina u 2013. godini dostigla je 76 milijardi eura, oko 6.000 nemačkih kompanija posluje u Rusiji, ukupan obim njihovih investicija iznosi 20 milijardni eura i oko 300.000 radnih mjesta u Njemačkoj zavisi od ekonomskih odnosa Nemačke sa Rusijom, navodi Itar-Tass.

 

 

Portal Analitika