Zabava

Koliko košta živjeti kao "Vuk sa Volstrita"?

2503vuk
S
a čašom šampanjca u jednoj ruci i jastogom u drugoj, Leonardo di Kaprio se baškari u luksuznoj jahti u filmskom hitu "Vuk sa Volstrita" (Wolf of Wall Street) i poručuje da "nije tako loše" raditi na berzi, prenosi portal B92.net.

Koliko košta živjeti kao "Vuk sa Volstrita"?
Portal AnalitikaIzvor

Ta super-jahta dužine 45 metara u filmu se zove "Nadin", u stvarnom životu "Lejdi M", a CNN piše da je može iznajmiti svako... ko može da odvoji 125.000 nedjeljno za rentiranje.

Džakuzi, koktel bar, dovoljno spavaćih soba za 10 gostiju... sve to posjeduje "Lejdi M", koja je u popularnom filmu "glumila" originalnu jahtu Džordana Belforta, po čijim je memoarima snimljen film.

Originalna Belfordova "Nadin" je potonula 1997. godine pošto je Belford, pod dejstvom droge, naredio kapetanu da isplovi u oluju sa obale Italije.

"Lejdi M" nije jedino filmsko vozilo koje može da se iznajmi... iako je jedna od skupljih na tom tržištu.

Iznajmljivanje elegantne "Redžine", jahte od 56 metara u kojoj je Džejms Bond u filmu "Skajfol" 2012. spasavao svijet, košta "samo" 96.000 dolara sedmično.

Jahta na kojoj je Demi Mur na stolu 1996. godine izvodila striptiz za Berta Rejnoldsa, u filmu "Striptiz", zove se "Big igl", ima 52 metra i košta - 165.000 dolara nedjeljno.

Ljubitelji brodova mogu u "filmskim iznajmljivanjima" da prođu i jeftinije.

Tako vožnja brodom iz filmskog klasika, "Afričke kraljice" iz 1952. godine, na kojoj su snimali legendarni Ketrin Hepbern i Hemfri Bogart, košta svega 49 dolara. "Afrička kraljica" umjesto na Kongu, već decenijama "živi" u Floridi, navodi CNN.

Izvor i foto: B92.net

Portal Analitika