Zanimljivosti

Od aprila Nokia i zvanično Microsoftova!

2403Lumia
N
okijna odjeljena smartfona, uređaja i servisa postaće u potpunosti Microsoftova u aprilu, zvanično je saopšteno iz te dvije kompanije. U saopštenju koje su dostavile kompanije navodi se da je ugovor o pripajanju Nokije Microsoftu potpisan u septembru, a da će biti potvrđen u aprilu, nešto kasnije nego što se očekivalo prilikom najave spajanja.

Od aprila Nokia i zvanično Microsoftova!
Portal AnalitikaIzvor


Kompanije Microsoft i Nokia dobile su dopuštenje o pripajanju sa više od 15 tržišta širom svijeta, ukiljučujuću azijska, američka i evropska regulatorna tijela za tržište i konkurenciju. Ipak, nisu svi tako srećni zbog ovog spajanja.Samsung, Google, HTC i ZTE izrazili su svoje nezadovoljstvo spajanjem Microsofta i Nokije, plašeći se da će to dovesti do povećanih cijena velkog broja licenci za patente, koje ovi, ali i svi drugi proizvođači telefona plaćaju za korišćenje.



Sa druge strane Lumia serija i Windows Phone bilježe konstantan, ali sporiji uspjeh nego što su neki očekivali. Ipak, ova godina biće vrlo zanimljiva, jer stiže Windows Phone 8.1, koji će se izravnati sa iOS i Android sistemima po mogućostima i situacija na tržištu će biti zanimljivija. Za sada Nokia i Microsoft dominantni su na tržištu foto-telefona, zahvaljujući PureView seriji.

tekst i foto: mondo.rs

Portal Analitika