Region

(VIDEO) ŠARIĆ: Ni mrava nisam zgazio, sve je ovo obmana bivšeg režima da zamažu svoje lopovluke

saric2403
D
arko Šarić
, koji je uhapšen 18. marta u zajedničkoj akciji Srbije i Crne Gore, prvi put se danas pojavio u Specijalnom sudu u Beogradu, gdje je negirao krivicu po svim tačkama optužnice.

(VIDEO) ŠARIĆ: Ni mrava nisam zgazio, sve je ovo obmana bivšeg režima da zamažu svoje lopovluke
Portal AnalitikaIzvor

Na početku suđenja u Specijalnom sudu, gdje se Šarić pojavio prvi put od kako je podignuta optužnica protiv njega za šverc kokaina iz Latinske Amerike, negirao je krivicu.

Sudija je dozvolio da se Šarić pozdravi sa Željkom Vujanovićem, koji je takođe bio u sudnici. Oni su se rukovali na zahtev Vujanovića.

- Ne osjećam se krivim ni po jednoj tački optužnice. Sve tačke optužnice su objedinjene u jednu veliku laž - rekao je Šarić, i dodao da samo još za zemljotres nije optužen.

On je došao u sudnicu, koju su okupirali brojni prijatelji i rodbina uhapšenog narko bosa.

Šarić je u iznošenju ličnih podataka rekao da je srpski državljanin, ali da su ga se svi odrekli, "sudeći po političarima". On je dodao da je imao i slovačko državljanstvo ali da misli da ga više nema.

- Od imovine nemam više ništa - rekao je Šarić a na pitanje sudije Siniše Petrovića kako se izdržava Šarić je rekao da ga sada "izdržava država" i da može da pohvali zatvorskog kuvara.

Šarić je rekao da je razumio optužnice i da je pročitao koliko je mogao a da su mu bila potrebna dva stražara da sve optužnice unesu u ćeliju. Suđenje je započeto njegovim predstavljanjem, a potom i kratkim izglaganjem.

- Sve je to jedna velika obmana. Možda se malo zanesem, pa može to advokat da koristi kao neuračunljivost. Bolje kraće da pričam da nešto ne lupim...Sve je to velika obmana bivšeg režima, da zamažu svoje lopovovluke, i mene da proglase zličincem i ubicom. U ovoj zemlji ništa nisam uradio, ni mrava nisam zgazio- rekao je Šarić.sare2403

Kako javlja reporter Blica sa lica mjesta, na suđenje nije došla Šarićeva majka, ali jeste nevjenčana supruga sa tjelohraniteljima.

Kako saznaje Blic, nevjenčana supruga Lana Popović, donijela je uhapšenom narko bosu odijelo pred suđenje.

U sud su osim Popovićeve stigli i njegovi brojni prijatelji rodbina koji će suđenje pratiti iz sudnice, ali nije izvjesno da li će biti mjesta za sve.

Sudsku zgradu obezbjeđuje standardan broj pripadnika Žandarmerije, a saobraćaj se u Ustaničkoj ulici, u kojoj se nalazi Specijalni sudu, odvija normalno.

U publici je i jedan od optuženih za pranje Šarićevih para, Nebojša Jestrović, njegov blizak prijatelj iz djetinjstva.

Novinarske ekipe suđenje prate iz medija centra, a hodnik sudske zgrade okupiran je brojnim fotoreporterima, snimateljima, advokatima optuzenih...

Osim Šarića, danas će se prvi put pred sudom pojaviti jedan od optuženih njegovih saradnika za šverc kokaina iz Brazila, Nikola Dimitrijević zvani Džoni. On je poslije tri godine skrivanja položio sudu jemstvo od 200.000 eura za odbranu sa slobode, a sud je deaktivirao potjernicu koja je za njim bila raspisana.

Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 39 članova Šarićeve grupe, na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu naći će se, osim Šarića i Dimitrijevića svega 12 optuženih, pošto je još njih 15 u bjekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svjedoka saradnika.

Svjedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković. Oni nisu izuzeti iz optuženja, iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao "nagrada" za saradnju u rasvjetljavanju krivičnih djela.

 

 

Portal Analitika