Region

Lovćenac: Završena treća škola “Crna Gora moja postojbina”

crnagorakrstas1ok2303
S
večanim programom i dodjelom diploma u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu juče je završena treća po redu škola “Crna Gora moja postojbina”.

Lovćenac: Završena treća škola “Crna Gora moja postojbina”
Portal AnalitikaIzvor

U ime organizatora, đacima i njihovim roditeljima, obratio se istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović istakavši značaj škole u cilju što boljeg upoznavanja i jačanja veza potomaka crnogorskih iseljenika sa matičnom zemljom, kao i njen izuzetan značaj za nacionalnu emancipaciju crnogorske dijaspore, saopšteno je iz udruženja Crnogoraca Srbije Krstaš.

Nastavavni program je obuhvatao predmete, Crnogorska književnost, Crnogorski jezik, Istorija, Geografija, Muzička kultura i Kulturna baština Crne Gore.  Škola je trajala 5 mjeseci, a đaci su koristili udžbenike namijenjenje za crnogorsku dijasporu. Diplome trećoj generaciji polaznika škole uručili su predavači, profesor književnosti Aleksandra Vučinić i profesor razredne nastave Gordana Krivokapić.kolokrstasok2303

U programu je nastupilo i Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo “Princeza Ksenija”.

Školu “Crna Gora moja postojbina” organizovalo je Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore i Uprave za dijasporu Crne Gore.

Portal Analitika