Politika

SNP nastupa samostalno u Kolašinu

vlado3
S
ocijalistička narodna partija nastupiće samostalno na predstojećim lokalnim izborima u Kolašinu, jednoglasno je odlučeno na sjednici Opštinskog odbora SNP Kolašin, koja je održana 20. Marta, saopšteno je iz SNP-a.

SNP nastupa samostalno u Kolašinu
Portal AnalitikaIzvor

Ova odluka nastupila je pet mjeseci nakon što je DF-u  upućena pisana inicijativa  za razgovore o koalicionom nastupu, na koju, kako se navodi, do dana današnjeg nije bilo nikakvog odgovora.

- Izjava lidera DF Miodraga Lekića da će ta politička grupacija, na lokalnim izborima izaći samostalno, bila  je signal da više nema vremena za gubljenje  i da se SNP, kao najjača opoziciona stranka,  mora adekvatno pripremiti.  S tim u vezi je, takođe jednoglasno, odlučeno da slogan naše kampanje bude Mladost Mudrost Hrabrost, a da tim mladih i obrazovanih ljudi predvodi Đuro Milošević,  koji je nosilac izborne liste.  SNP će građanima Kolašina ponuditi jasan i ostvariv program. Nakon  dolaska na vlast u Kolašinu,  odmah ćemo  početi sa ekonomskim ozdravljenjem našeg grada, i češljanjem svih računa i izvještaja kako bi se vidjelo zbog čega je opština u višemilionskim dugovanjima, s obzirom da u Kolašinu  nije ostvarena ni jedna jedina investicija – navodi se u saopštenju SNP-a koje potpisuje Vladimir Martinović, potpredsjednik OO Kolašin.

On ističe da se njihov program  neće zasnivati na lažnim obećanjima, već će tim koji predvodi Đuro Milošević, uraditi sve da se Kolašin vrati na mjesto koje mu pripada.

- Đuro Milošević, naš nosilac liste i kandidat za gradonačelnika je čovjek koji ima  ogromno iskustvo u radu lokalne samouprave, koji je omiljen u narodu  i zajedno sa njim prolazi kroz sve ono u šta nas je uvela aktuelna vlast. On najbolje  zna koji su to gorući problemi koji se moraju odmah riješiti. Ono što je sigurno to je da lokalna samouprava neće više biti fabrika glasova DPS i grupe građana, već će ubuduće grad voditi mladi i mudri ljudi, sa čistim namjerama i idejama.

Nikako nećemo dozvoliti da mlada, obrazovana populacija odlazi u druge sredine a da se na njihova mjesta postavljaju partijski činovnici, koji ni u kom pogledu nisu kompetentni za pomenute poslove – navodi se u saopštenju.

Nakon izbora, kako se navodi, ukoliko bude potrebno za formiranje vlasti, razgovaće sa svima „osim sa DPS-om i njihovim priveskom - grupom građana a nadam se da  ćemo u međuvremenu napraviti sa DF-om  sporazum o međusobnom nenapadanju, jer se mora shvatiti da mi unutar opozicije ne smijemo biti politički neprijatelji jedni drugima“.

 

Portal Analitika