Fudbal

VIDEO: Mamić se potukao sa 77-godišnjom legendom Hajduka

BudalaMamic
P
rvenstvena pobjeda Dinama u Splitu nad Hajdukom (0:2) i bijeg "bilima" na čak 13 bodova razlike poslije 27. kola ostala je u sjenci incidenata u kome je učestvovao prvi čovjek zagrebačkih "modrih" Zdravko Mamić.

VIDEO: Mamić se potukao sa 77-godišnjom legendom Hajduka
Portal AnalitikaIzvor

Kako javljaju hrvatski mediji, Mamić je najprije ušao u rat riječima sa domaćom publikom na zapadnoj tribini "Poljuda", a kada je mladi Alen Halilović postavio konačnih 0:2 u 90. minutu, napustio je ložu, počevši da slavljem provocira ljubitelje domaće ekipe.

To nije izdržala legenda Hajduka Ivo Bego, 77-godišnjak koji je odmah potrčao ka Mamiću i sa njim ukrstio pesnice, zbog čega su morali da intervenišu i prisutni gledaoci, a i radnici obezbjeđenja.

Ivo Bego je za Hajduk odigrao 253 meča i postigao 14 golova, a kao veliki zaljubljenih u splitske "bile" dospio je ne tako davno u centar pažnje kada je, 2011, samo tri mjeseca poslije srčanog udara došao na "Poljud" da čisti snijeg.

I protiv njega i protiv Mamića policija je podnijela prekršajne prijave, a da se radi o "običnim navijačima", u Hrvatskoj bi im bez mnogo okolišanja bila izrečena zabrana posjeta utakmicama u trajanju od godinu dana.

Portal Analitika