Muzika

Kejt Buš nastupa uživo nakon 35 godina pauze

2203kejtbusok
P
oznata britanska kantautorka Kejt Buš (Kate Bush) objavila je na svojoj internet stranici da će ovog ljeta održati 15 koncerata u Londonu. Riječ je o njenim prvim koncertima uživo nakon 35 godina pauze.

Kejt Buš nastupa uživo nakon 35 godina pauze
Portal AnalitikaIzvor

Buš je stekla svjetsku slavu 1979. godine kao devetnaestogodišnjakinja singlom "Withering Heights" kojim je zauzela vrhove top lista. Te je godine održala i svoju prvu i jedinu evropsku turneju, a nakon toga je odustala od nastupa uživo i snimala samo studijske albume.

"Srećna sam što mogu najaviti da ću održati nekoliko koncerata ovog avgusta i septembra. Nadam se da ćete moći da mi se pridružite i radujem se što ćemo se vidjeti na koncertima", objavila je Buš.

Svih petnaest koncerata pod nazivom "Before the Dawn" Buš će održati u londonskoj dvorani „Eventim Apollo“. Prvi nastup zakazan je za 26. avgust.

Buš je snimila ukupno deset studijskih albuma, od kojih su tri dospjela na vrh britanske liste najboljih albuma. Takođe, ima tri nominacije za nagradu Grammy.

Najpoznatije su joj pjesme "The Man with the Child in His Eyes", "Babooshka", "Running Up that Hill" i "Don't Give Up" u duetu s Piterom Gabrielom.

(CDM)

Portal Analitika