Zabava

Čeril Kol: Rekli su mi da ću živjeti još 24 sata

okseril
P
op pjevačica Čeril Kol je odlučila da podijeli sa svima svoje jezivo iskustvo od prije četiri godine.

Čeril Kol: Rekli su mi da ću živjeti još 24 sata
Portal AnalitikaIzvor

Naime, pjevačica je pre četiri godine bila suočena sa smrću nakon uboda komarca koji prenosi malariju, a doktori su joj rekli da joj je ostao samo još jedan dan života.

Pjevačica je 2009. godine nakon posjete afričkoj državi Tanzaniji oboljela od malarije. Ona je samo godinu dana prije toga bila učesnik humanitarne akcije “Comic Relief”, koja je imala za cilj da podigne svijest ljudi o ovoj bolesti. Što se tiče same akcije Čeril je tada rekla da je to bilo nešto najteže što je do tada uradila. Samo godinu dana posle njene posjete Tanzaniji pjevačica je i sama oboljela.

“Nisam ni slutila da ću samo nakon godinu dana i ja oboljeti od malarije. Toliko sam se loše osjećala, da su mi doktori u jednom trenutku rekli da mi je ostalo još samo 24 sata života”, rekla je Čeril.

"To je definitivno bilo nešto najgore što sam doživjela. Osećala sam nesnosne bolove i muku kao i mnogi i to samo jer nemaju mrežicu za komarce koja im može spasiti život", rekla je pjevačica.

Pjevačica je ovom prilikom rekla da je 2009. godine oko million djece umrlo od malarije, ali da se broj smanjio za 150 hiljada.

“To je 150. 000 spašenih života, a to znači da polako dobijamo bitku protiv malarije”, rekla je Čeril, koja je i dalje aktivna u borbi protiv te bolesti.

 

 

Portal Analitika