Region

Koštunica se potpuno i zauvijek povukao iz politike

2103kostunica
P
otpredsjednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izjavio je danas da se doskorašnji lider stranke Vojislav Koštunica potpuno i zauvijek povukao iz politike, a da će stranka, posle teškog perioda, ponovo biti relevantna na političkom nebu.

Koštunica se potpuno i zauvijek povukao iz politike
Portal AnalitikaIzvor

Samardžić je gostujući na B92, rekao da je Koštunica podnio ostavku zbog osjećanja odgovornosti i zato što je u tom trenutku to smatrao najboljim.

Samardžić nije precizirao da li će se kandidovati za predsjednika stranke, dok je za Aleksandra Popovića, koji trenutno obavlja funkciju v.d. predsjednika DSS, rekao da je dobar kandidat, da ima jaku radnu energiju i političku motivaciju...

Samardžić je takođe rekao i da postoje teškoće sa finansiranjem stranke i da su okolnosti u Srbiji "strašne", ali je siguran da DSS ima budućnost.

- Postoji teškoća sa finansiranjem stranke, a stranka nikada nije ni bila bogata. Osim toga, nećemo imati državnu dotaciju na osnovu rada u parlamentu, ali mislim da će stranka opstati i da je njena politička budućnost izvesna - rekao je Samardžić.

On je naveo da je za DSS izborni rezultat neobjašnjiv, s obzirom na to da su imali dobru kampanju, intenzivniju nego ikada, da se i lider stranke angažovao više nego na ranijim izborima, da su ih ljudi prihvatili...

Izvor: Blic.rs; foto: svevesti.com

Portal Analitika