Politika

Milošević: Stijepović ubjedljivo pobjeđuje

203milosevic
"Slavoljub Stijepović je u ovom trenutku najbolji kandidat DPS-a i vjerujem da će ubjedljivo pobijediti na izborima u Podgorici. Kao nosilac liste, logično je da će Stijepović biti i jedini kandidat za gradonačelnika", izjavio je politički direktor DPS-a Tarzan MIlošević, gostujući u emisiji TVCG "U Centar".

Milošević: Stijepović ubjedljivo pobjeđuje
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje zbog čega je Slavoljub Stijepović prvi na listi DPS-a u Podgorici, a ne aktuelni gradonačelnik Miomir Mugoša, MIlošević je odgovorio da da je tu odluku donio sam Mugoša u konsultacijama sa vrhom partije.

"Mugoša je još ranije jasno stavio do znanja da neće biti kandidat za gradonačelnika. To je bila njegova želja u dogovoru sa vrhom partije", rekao je Milošević.

Pojašnjavajući zbog čega Mugoša do sad nije objavio tu odluku, politički direktor DPS-a je rekao da je gradonačelnik namjeru da se povuče sa te pozicije nagovijestio još u decembru prošle godine, ali da je čekao da vidi šta je najbolji interes partije u krajnjem momentu.

Odluku da Mugoša ne bude prvi na izbornoj listi, Milošević ne bi tumačio kao poziv SDP-u na postizborne koalicije.

Milošević je negirao da je na izbor Stijepovića uticala ranija odluka opštinskog odbora SDP-a da ukoliko Mugoša ponovo bude kandidat DPS-a nema govora o bilo kakvim koalicijama.

"Da je to tačno mi bismo to uradili još prije četiri godine. Stav naših koalicionih partnera nikad nije bio presudan za naše odluke", istakao je Milošević.

On je ponovio da DPS nikad nije bježao od razgovora sa SDP-om i prije i poslije bilo kojih izbora, ali da je u slučaju Podgorice sužen izbor partija sa kojima se može razgovarati o predizbornim koalicijama.

Milošević je istakao da će Miomir Mugoša biti dio kampanje DPS-a u Podgorici, te da će njegovo iskustvo biti od velike koristi.

On je ponovio da će Stijepović sigurno pobijediti na tim izborimai i da DPS računa da će osvojiti apsolutnu vlast, odnosno 30 mandata u podgoričkoj skupštini.

Milošević je istakao i da je opštinskim odborima te partije data direktiva, da mimo stava vrha partije, sami odlučuju o formiranju koalicija u opštinama.

 

Portal Analitika