Region

Radisavljević: Tužilaštvo nema diskove sa Šarićem

203rad
T
užilaštvu nisu dostavljeni diskovi na kojima se nalaze snimci susreta Darka Šarića sa političarima, kaže tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Radisavljević: Tužilaštvo nema diskove sa Šarićem
Portal AnalitikaIzvor

Radisavljević je poručio da ne želi da se bavi spekulacijama, već dokazima i činjenicima.

"Dokumente takvog sadržaja ne posjedujem i nisu dostavljeni Tužilaštvu, a da li će ih neko dostaviti i da li uopšte postoje, vidjećemo", rekao je Radisavljević u intervjuu Prvoj televiziji. 

Na pitanje kada će Šarić biti saslušan u slučaju odavanja službene tajne, a u okviru koga je saslušan i Branko Lazarević, Radisavljević je rekao da je cijela sljedeća sedmica planirana za nastavak glavnog pretresa u postupku krijumčarenja narkotika. 

Prema njegovim riječima, tek će se sljedeće sedmice vidjeti da li će biti vremena da se Šarić u toku nedjelje ispita kao svjedok u postupku za odavanje službene tajne. 

Upitan da li će Šarić biti saslušan u postupku koji se vodi protiv Miroslava Miškovića, tužilac je rekao da odluku o tome treba prepustiti nekom budućem vremenu. 

Radisavljević je rekao da još nije vidio Šarića i da je to planirano za ponedjeljak, 24. mart, za kada je zakazan nastavak glavnog pretresa u postupku koji se vodi zbog krijumčarenja kokaina. 

On je ponovio da je jedna od mogućnosti i zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog djela, te da je za tako nešto potrebna inicijativa ili tužioca ili samog okrivljenog. 

"Mislim da je preuranjeno da o tome razgovaramo i razmišljamo", rekao je Radisavljević i naveo da je to samo mogućnost koju karakteriše sporazumijevanje javnog tužioca i okrivljenog o elementima krivičnog djela, pravnoj kvalifikaciji i o samoj sankciji, čime se, u tako složenim predmetima, izbjegava dugotrajno vodjenje krivičnog postupka, što ga čini ekonomičnim i za tužioce efikasnijim.

Portal Analitika