Politika

KRIVOKAPIĆ: Međunarodna zajednica da garantuje suverenitet Ukrajine

2003ranko
P
redsjednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Oksanu Slusarenko, ambasadorku Ukrajine u Crnoj Gori.

KRIVOKAPIĆ: Međunarodna zajednica da garantuje suverenitet Ukrajine
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je istakao da međunarodna zajednica treba garantovati suverenitet i teriotorijalni integritet Ukrajine. “U ovim trenucima koji su posebno teški za Ukrajinu i njen narod, potrebna je dodatna mudrost i pažljivost u donošenju odluka”, poručio je Krivokapić.

Ambasadorka Slusarenko je iskazala zahvalnost Ukrajine predsjedniku Krivokapiću na njegovim naporima i doprinosu u dijalogu i mirnom rješavanju situacije, kroz njegovu funkciju predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a. “Ukrajini su sada potrebni oni koji imaju bogato iskustvo u međunarodnoj politici, kao što ste Vi, i neko ko je iskustveno ośetio kompleksnost situacije, kao što je bila ona u Jugoslaviji 90-ih godina” – poručila je Slusarenko i uputila poziv  Krivokapiću da posjeti Ukrajinu.

Krivokapić

je uz zahvalnost prihvatio poziv, poručivši da u PS OEBS predano radi na ukrajinskom slučaju, te da će uskoro posjetiti zvanični Kijev.

Portal Analitika