Politika

MILIĆ: Pokrenuti istragu zbog izbornih zloupotreba u Beranama

2003milic
P
redsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić razgovarao je danas, sa novoimenovanim i opunomoćenim ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori, Ianom Vitingom.

MILIĆ: Pokrenuti istragu zbog izbornih zloupotreba u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

Milić je uz dobrodošlicu i želju za uspješnu misiju ambasadora Vitinga, izrazio očekivanje da će se i u narednom periodu nastaviti dobra saradnja SNP sa predstavnicima Vlade UK u Crnoj Gori, i da će se unaprijediti bilateralni odnosi između Crne Gore i UK, kao i da će Vlada UK i dalje podržavati politiku proširenja EU na države Zapadnog Balkana.

Milić je istakao da je veoma značajno što će Velika Britanija nastaviti da pruža podršku integraciji Crne Gore u Evropsku uniju, uz ocjenu da je otvaranje pregovora u najvažnijim poglavljima koja se odnose na vladavinu prava, zapravo obaveza da se reforme nastave u pravcu stvaranja okvira i ambijenta koji će našu zemlju približiti članicama EU u političkom i ekonomskom pogledu. Predsjednik SNP-a je takođe naglasio važnost i dosadašnje podrške UK u realizaciji projekata koji se odnose na jačanje administrativnih kapaciteta i pripremu institucija Crne Gore za funkcionisanje u Uniji.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o određenim oblicima povezivanja u procesu integracija, naročito kroz parlamentarnu dimenziju saradnje.

Milić i ambasador Viting razmijenili su mišljenje o nedavno održanim lokalnim izborima u Beranama, sa posebnim akcentom na brojne zloupotrebe tokom kampanje, i posebno na sam dan održavanja izbora.

Predsjednik SNP očekuje da će nadležni organi Crne Gore, nakon izbornih zloupotreba u Beranama, kupovine ličnih karata, dijeljenja socijalnih pomoći i sličnih omalovažavanja ljudi i kršenja izborne volje, na osnovu svih dostavljenih dokaza o navedenim radnjama, pokrenuti odgovarajuće postupke, kako bi se predstojeći lokalni izbori održali u drugačijim okolnostima, naveo je tokom razgovora Milić.

On se u susretu sa Britanskim ambasadorom osvrnuo i na pitanje privatizacija u Crnoj Gori, sa fokusom na neophodnost detaljne istrage u postupku privatizacije Telekoma.

Portal Analitika