Zanimljivosti

SIDA je sada potpuno izlječiva

2003sida
E
gipatski vojni ljekari saopštavaju da je sida sada potpuno izlječiva, te da je njihov tretman pokazao da se virus HIV-a može pratiti i potpuno uništiti.

SIDA je sada potpuno izlječiva
Portal AnalitikaIzvor

Vojni ljekari u Egiptu radili su više godina na tajnom projektu i usavršavanju preparata i uređaja za liječenje HIV-a i hepatitisa C.

Osnivači ove jedinstvene tehnologije general medicinske službe Ibrahim Abdel-Ati i pukovnik medicinske službe Ahmed Amin objašnjavaju da je Inženjerijsko odjeljenje oružanih snaga napravilo i testiralo dva uređaja - jedan otkriva viruse, dok ih drugi uništava.

U sveobuhvatnom programu liječenja koriste se i specijalni lijekovi i oprema koji su već prošli sve faze testiranja na životinja i ljudima. Lijekovi su, također, testirani na nivo toksičnosti svih sastojaka.

Proveden je i test na stabilnost oporavka tokom 33 mjeseca nakon tretmana. Na ovoj metodi egipatski ljekari su radili 20 godina, a oko 70 posto hemijskih analiza lijekova rađeno je u ruskim laboratorijima u Dubnu.

Već u fazi ispitivanja na životinjama pronađeni su dokazi da virus u organizmu nakon liječenja nestaje. Naučnici su proučavali hemijske veze unutar samog virusa, kao i hemijske veze komponenti krvi.

Oni su pronašli način kako da raskinu hemijske veze unutar virusa, a da, istovremeno, ne naškode komponentama krvi. Kako navodi "Glas Rusije", period liječenja je - šest mjeseci. Pacijent prvo uzima lijekove deset dana.

Onda se, tokom 15 do 25 dana, u zavisnosti od stanja, svaki dan po jedan sat podvrgava tretmanu na aparatu. I onda opet slijede lijekovi sljedećih šest mjeseci.

Kod svih pacijenata na kojima je vršeno testiranje utvrđeno je da nakon tretmana virusi nestaju iz tijela. Istovremeno s liječenjem bolesti, izazvanom glavnom infekcijom, zaustavlja se i širenje pratećih bolesti kao što su dijabetes ili oštećenja vida.

Egipatski ljekari navode da nisu proučavali pitanje troškova, ali da će biti znatna razlika u cijeni u odnosu na Zapad.

Zvanično liječenje pacijenta ovim tretmanom u Egiptu počinje 1. jula. Prvo će oprema biti dostavljena u jednu ili dvije vojne bolnice, a onda će se aparat pojaviti i u civilnim bolnicama.

Avaz.ba

Portal Analitika