Politika

JANJIĆ: Preko Šarića htjeli da kriminalizuju Crnu Goru

janjic
P
olitički analitičar iz Beograda Dušan Janjić očekuje da se, nakon hapšenja Darka Šarića, razotkriju veze sa političarima u Srbiji, "kako onima koji su mu pomagali u skrivanju i bježanju od pravde, tako i sa onima sa kojima je imao poslovne veze".

JANJIĆ: Preko Šarića htjeli da kriminalizuju Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Janjić je ocijenio da je odmah bilo jasno da riječ o tolikom novcu da cijela stvar prevazilazi granice male Crne Gore. Janić smatra da je Beogradu, Šarićevo crnogorsko porijeklo bio argument koji je htio da upotrijebi protiv Mila Đukanovića.

"U periodu od od 2006. kada srpsko političko rukovodstvo nije moglo da upravlja Crnom Gorom, a željelo je da je kontroliše, njima je za sve bio kriv Milo Đukanović, Šarići su bili idealni da se preko njih pošalje poruka da je Đukanović kriminalac, da je Crna Gora kriminalna država, dakle da je sve što se radilo na njenom osamostaljenju stvar zapravo kriminala", naveo je Janić za TVCG.

Prema njegovim riječima, ovako veliki poslovi ne mogu da idu bez podrške bankara, policije i političara, pa se "po prinicpu držite lopova" priča prebacila na Crnu Goru.

On kazao da bi ovaj slučaj mogao da dovede do političkog zemljotresa i obnove političkog vođstva u Srbiji.

Portal Analitika