Politika

Bugarska snažno podržava evropske integracije Crne Gore

1904bugarska
I
zaslanik odbrane Republike Bugarske potpukovnik Petar Petrov kazao je da ta zemlja snažno podržava evroatlantske integracije Crne Gore, te da će nastaviti da bude partner Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Bugarska snažno podržava evropske integracije Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Petrov je boravio danas u posjeti Ministarstvu odbrane i tom prilikom se sastao sa državnim sekretarom Bojanom Šarkićem, pomoćnikom ministra za politiku odbrane dr Ivanom Mašulovićem, načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiralom Draganom Samardžićem, kao i načelnikom Direkcije za međunarodnu saradnju potpukovnikom Sašom Jovanovićem.

- Izaslanik odbrane Republike Bugarske je informisan o napretku Crne Gore na polju evropskih i evroatlantskih integracija, prioritetima u vanjskoj politici, podršci javnog mnjenja povodom NATO integracija, te o saradnji sa susjedima i regionalnim inicijativama. Zaključeno je da su razmjena iskustava na polju budžetiranja i finansiranja kao i na polju upravljanja ljudskim resursima aktivnosti od značaja za obije strane te da je u ovim oblastima moguće produbiti i poboljšati saradnju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Petrov je istakao da Bugarska snažno podržava evropske i evroatlantske integracije Crne Gore, te da će nastaviti da bude kvalitetan partner Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na svim poljima saradnje.

Danas je takođe potpisan i Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane za 2014. godinu. Plan su potpisali Petrov i načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju Saša Jovanović. Plan sadrži sedam aktivnosti, od kojih četiri u Republici Bugarskoj, a tri u Crnoj Gori, bazirajući se pretežno na razmjeni iskustava na poljima finansijskog poslovanja, nabavki, komunikaciono-informacionih sistema i odnosa sa javnošću.

 

 

Portal Analitika