Fudbal

Ni Ferguson više ne brani Mojesa

Mojess23
Š
anse da Dejvid Mojes napušti klupu Mančester junajteda drastično su porasle nakon poraza od Liverpula (0:3), prenosi ESPN na osnovu izvora bliskih klubu.

Ni Ferguson više ne brani Mojesa
Portal AnalitikaIzvor

Legendarni ser Aleks Ferguson pružio je veliku podršku Mojesu i glavni je "krivac" za njegovo dovođenje, ali i povjerenje menadžmenta zasnovano na njegovoj riječi sve je manje, na izmaku katastrofalne sezone po slavni klub.

Do sada su nakon svih poraza iza Mojesa stajali čelnici kluba, ali je poslije još jedne bezidejne partije povjerenje ukazano Mojesu još manje. Liverpul je sa 3:0 savladao Junajted, a njihovi navijači čak nijesu odoljeli ni prilici da se naslađuju na Old Trafordom, i to transparentom "Dejvid Mojes je fudbalski genije".

Kako prenosi ESPN, ni Aleks Ferguson više ne brani Mojesa na sastancima kao ranije, a strah od rezultatskih neuspjeha usko je povezan i sa strahom od marketinških neuspjeha i pada potencijala kluba.

Kao nasljednik pominje se Luj van Gal, ali bi on preuzeo klubu na kraju sezone, pa će se u najboljem slučaju za Mojesa, njemu pružiti još jedna šansa da se dokaže. Veliki ispiti mu predstoje: Olimpijakos poslije zaostatka od 0:2 u Ligi šampiona, zatim i okršaji sa Vest Hemom i Mančester sitijem, "naoštrenim" da vrati titulu na "Itihad" poslije jedne sezone pauze.

Portal Analitika