Politika

Pravedna: DPS nije pokazao volju da se promijeni

1803pravedna
C
rnogorska politička klasa sve više gura našu državu u neizvjesnost i nespokoj. Vladajuća politička elita uspjela je da iskompromituje ideju o prosperitetnoj, pravednoj i demokratskoj državi. DPS, osim želje da vlada unedogled, nije pokazao ni minimum volje da se promijeni i postane podnošljiva partija.- ocjenjuju iz Pravedne Crne Gore.

Pravedna: DPS nije pokazao volju da se promijeni
Portal AnalitikaIzvor

Kako kažu iz ove partije, Đukanović i “ostali partijski veterani”, napravili su od DPS-a “bahatu stranku koja simboliše izborne mućke, privatnu pohlepu, prisvajanje države i  identitetske manipulacije” i dodaju da je zbog toga pravično što je ova partija izgubila izbore u Beranama i da će taj poraz biti najava da DPS izgubi i sve predstojeće lokalne izbore.

-S druge strane, ostatak političkih snaga koje baštine državotvornu ideju niti ulivaju nadu niti djeluju ohrabrujuće. SDP je već odavno prezrela u krilu DPS-a, nije u stanju da se odluči - hoće li ostati Đukanovićeva posljednja linija odbrane ili će makar i zakašnjelo postati dio kakvih-takvih alternativnih političkih snaga. Istovremeno, Pozitivna CG prihvata tzv. državotvornu koaliciju nejasnih ciljeva i sve više ostavlja utisak koloritne račundžijske stranke sa neuvjerljivom političkom misijom.- kaže se u saopštenju Pravedne.

Pravedna naglašava da je i DF kao najjača opoziciona politička grupa koja je još uvijek pod velikosrpskim mamurlukom i čije sumnjive reformske kapacitete ne može sakriti ni Lekićeva šminkerska retorika. - I na kraju, dolazi SNP razapet između potajne želje da se pripoji DPSu oslobođenom od Đukanovića i neutemeljene težnje da odlučujuće kreira opozicionu politiku. -

-Konačno, jasno je da sve ovo zajedno vodi u pravcu političkih okolnosti u kojima će nimalo nedužni građani moći samo da biraju između manje ili više loših rješenja. Za početak, kada se sve sabere i oduzme, najmanje loše rješenje je da DPS bude poražen na predstojećim izborima u Podgorici, što može pomoći da crnogorsko društvo izađe iz zemunice i pokuša da se energičnije suoči sa pitanjima od kojih će odlučujuće zavisiti naša budućnost.-zaključuje se u saopštenju Pravedne Crne Gore.

Portal Analitika