Svijet

Preminuo Skot Ešton - bubnjar "The Stooges"

1703bubnjar
J
edan od osnivača i bubnjar benda "Iggy & The Stooges" Skot Ešton preminuo je u 64. godini. Uzrok smrti još uvijek nije poznat, prenosi portal B92.net.

Preminuo Skot Ešton - bubnjar "The Stooges"
Portal AnalitikaIzvor

Frontmen benda Igi Pop naveo je na svojoj Fejsbuk strani da je Ešton preminuo sinoć.

"Skot je bio odličan umjetnik, nikada nisam čuo da neko svira bubnjeve sa toliko razumijevanja. Bio mi je kao brat. On i Ron (gitarista benda i Skotov brat) ostavili su veliko zavještanje svijetu. Oni su mi uvijek bili, i ostaće, kao druga porodica. Moje misli su sa njegovom sestrom Keti, suprugom Liz i kćerkom Lenom, koja je bila svjetlost njegovog života", naveo je Igi Pop.

Igi Pop, Skot Ešton i njegov brat Ron osnovali su ovaj uticajni propoank bend zajedno sa Dejvom Aleksandrom u Mičigenu 1967. Ron Ešton preminuo je 2009.

Priznanja bubnjaru stižu otkako se vijest o njegovoj smrti pronijela društvenim mrežama.

Kolega iz benda, Džejms Vilijamson se prisjetio poslednjeg razgovora sa Eštonom dodajući: "Prije nedjelju ili dvije, poslao mi je mejl u kome je napisao da misli na mene i dobre trenutke koje smo proveli zajedno i da bi volio da zajedno opet pravimo muziku. To mi je jedina utjeha. Odgovorio sam mu, ali njegov odgovor nikada nije stigao. Možda je ovo bio njegov način da se oprosti", zaključio je Vilijamson.

Izvor i foto: B92.net

Portal Analitika