Svijet

VIDEO: Snimak bezbjednosne kamere u trenutku eksplozije na Menhetnu

1603explozija
A
merički mediji objavili su šokantni snimak bezbjednosne kamere koja je zabilježila trenutak kada eksplozija ruši dvije zgrade na njujorškom Menhetnu.

VIDEO: Snimak bezbjednosne kamere u trenutku eksplozije na Menhetnu
Portal AnalitikaIzvor

Na snimku se vidi kako je eksplozija razbila prozore, izbacila gomilu šuta na ulicu, umalo teško povrijedivši slučajnog prolaznika. U nesreći, koja je u srijedu šokirala stanovnike Menhetna, stradalo je osam ljudi, a više od 60 je povrijeđeno.

Televizijska stanica WCBS prva je objavila snimak koji je dobila od njujorških vatrogasaca, na kojem se vidi kako se dim spušta na Park aveniju, a bespomoćni pješak pokušava da pronađe zaklon i pada na pločnik.

Kao uzrok nesreće navedeno je curenje gasa, pošto su stanovnici zgrada tvrdili da su mu miris osjećali dugo vremena. Video snimak sa bezbjednosne kamere postavljene u blizini zgrada pokazuje kako je eksplozija odjednom izazvala potpuni haos.

- Mislio sam da je zemljotres. Bila je to ekspozija, znači vezana za tvoju zgradu, potpuno ludilo - izjavio je lokalni stanovnik.

Ljudi su čak do Kvinsa, sa druge strane rijeke Harlem, čuli snažnu detonaciju, prenijeli su lokalni mediji. Istražitelji se nadaju da će im ovaj snimak pomoći da utvrde što je tačno izazvalo eksploziju.

Portal Analitika