Svijet

Prepoznajete li svjetskog lidera sa slike?

1603shimonn
I
zraelski predsjednik Šimon Peres na Tviteru je objavio vrlo zanimljive fotografije, koje otkrivaju kako se prerušavao kada je sedamsedetih godina putovao na tajne mirovne pregovore između Izreala i Jordana, prenosi Dejli Mejl.

Prepoznajete li svjetskog lidera sa slike?
Portal AnalitikaIzvor

Fotografije su objavljene uoči jevrejskog praznika Purima, koji podrazumijeva i prerušavanje i nošenje kostima, a Peres sa lažnim brkovima i šeširom se, izgleda, veoma lijepo uklapa u prazničnu atmosferu.

Devedesetogodišnji predsjednik Izraela, koji je u to vrijeme bio ministar odbrane, sredinom sedamdesetih godina je za prerušavanje prilikom putovanja na tajne pregovore s jordanskim kraljem koristio i naočari i lažnu bradu, a imao je i odgovarajuće lažne pasoše na kojima se nalaze njegove fotografije u svim ovim izdanjima.

1603shimonn1

U svojim postovima na Tviteru i Fejsbuku uoči praznika, koji počinje u subotu uveče, Peres je sve ove fotografije iskoristio da sunarodnicima Purim čestita na originalan način:

- Ovo su maske koje sam nosio sredinom sedamdesetih, kada sam išao na svoje sastanke s kraljem Huseinom. Srećan#Purim! - piše on, i poziva svoje pratioce na društvenim mrežama da i sami slijede njegov primjer, odnosno da objave fotografije svog prerušavanja. - Siguran sam da su mnogo bolje od mojih - ohrabruje ih Peres.

Dejli Mejl

Portal Analitika