Ostalo

Furtula sedmi, Đurović ostvario deveti rezultat

Furtulaaa
C
rnogorski atletičar Danijel Furtula zbog povrede ramena uoči pete serije prekinuo je takmičenje na 14. Evropskom zimskom kupu bacača u Leiriji, a nastup je završio kao sedmoplasirani u konkurenciji mlađih seniora.

Furtula sedmi, Đurović ostvario deveti rezultat
Portal AnalitikaIzvor

Drugi crnogorski predstavnik, Tomaš Đurović, u debitantskom nastupu u finalu ostvario je deveti rezultat. Furtula, koji je juče bio zlatni u bacanju diska, do sedmog mjesta došao je sa rezultatom 18,02 metra, hicem koji je bacio u prvoj seriji.

On je nakon dva uzastopna prestupa, u trećoj i četvrtoj seriji, zbog bolova u ramenu odlučio da prekine takmičenje. Đurović je debitantski nastup završio sa 17,84 metra, koji je bacio u trećoj seriji i u konkurenciji 17 bacača ostvario deveti rezultat. Glavni favorit, Rus Maksim Afonjin, osvojio je peto mjesto (18,39). Pobijedio je Francuz Frederik Daže (19,05).

Tim lider crnogorske ekspedicije u Leiriji, Danilo Krtinić, kazao je da je Furtula osvajanjem zlatne medalje u disku opravadao očekivanja i nakon treće zlatne medalje završio staž u kategoriji mlađih seniora.

"U bacanju kugle Furtula je želio da se takmiči iako se za tu disciplinu nije pripremao. Povreda desnog ramena ga je onemogućila da postigne bolji rezultat. Đurović je u svom debitanskom nastupu potvrdio da Crna Gora ima još jednog asa u bacačkim disciplinama pred kojim je sjajna karijera", kazao je Krtinić.

Prema njegovim riječima, rezultat Đurovića na otvorenom na prvom takmičnju (17,84 metara) to i potvrđuje.

"S obzirom da se iz svake zemlje u finalu boduje najbolje plasirani jedan predstavnik, prednost je dobio Furtula koji je imao sedmi rezultat u generalnom plasmanu", kazao je Krtinić.

 

Portal Analitika