Region

Kandić: Vučić je shvatio realnost, ali nije smio zvati Dodika u Beograd

kandic
U
Srbiji se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori, a Nataša Kandić, direktorica Fonda za humanitarno pravo iz Beograda u izjavi za novinsku agenciju Patria kazala je da će najvjerovatnije dosadašnji prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dobiti mjesto premijera, koje mu pripada po njegovoj moći u Srbiji.

Kandić: Vučić je shvatio realnost, ali nije smio zvati Dodika u Beograd
Portal AnalitikaIzvor

Što se tiče Vučićevog odnosa prema regionu, Kandić smatra da do sada, od strane Vučića, nije bilo velike negativne političke retorike ni prema BiH ni prema Hrvatskoj, pa čak ni sada kada su uzajamne tužbe pred Međunarodnim sudom pravde.

"Budući premijer Srbije je vrlo jasno rekao da on priznaje, poštuje i uvažava integritet BiH. Lično mislim, da kada su počeli protesti u BiH, nije trebao da zove Milorada Dodika iz RS ni na kakav razgovor, to nije imalo smisla, kao što nije imalo smisla ni to što je premijer Zoran Milanović išao u Mostar, ali sve drugo je sasvim poznato", kazala je Kandić za, dodajući da je Vučić "shvatio realnost".

Ona je dalje napomenula da nema negativnih aspekata i da se ne može očekivati da će doći do vraćanja retorike iz 90-tih. (Klix.ba)

 

 

Portal Analitika