Svijet

Krim: Velika izlaznost na referendumu

krimok
P
redsjednik Komisije krimske skupštine za pripremu referenduma Mihail Mališev, saopštio je da je zabilježena visoka izlaznost birača na referendumu o sudbini Krima.

Krim: Velika izlaznost na referendumu
Portal AnalitikaIzvor

Biračka mjesta otovrena su u osam sati po lokalnom, odnosno sedam po srednjoevropskom.

Na ukrajinskom poluostrvu Krim na referendumu stanovnici biraju između pripajanja Rusiji i veće autonomije unutar Ukrajine.

"Ljudi masovno dolaze na biračka mjesta od ranog jutra, to se nije dešavalo od vremena Sovjetskog Saveza", rekao je Mališev, prenosi Itar-Tass.

Agencija izvještava da je medju prvima glasao predsjednik vlade Autonomne Republike Krim Sergej Aksjonov, koji je ocijenio da će se glasanje završiti dobro.

"Samo naprijed! Sve treba da se dobro završi, nema sumnje", rekao je on, nazivajući referendum istorijskim momentom koji prati izuzetno raspoloženje medju žiteljima.

Pritom je izrazio uvjerenje da poslediće referendum neće izazvati nikakvu krizu i da će sve biti "mirno i dobro".

RIA Novosti prenela je izjavu predsjednika gradske izborne komisije Sevastopolja, Valerija Medvedeva, da se u tom gradu sa specijalnim statusom u kom je stacionirana ruska Crnomorska flota, takodje aktivno glasa, da su formirani redovi ispred nekih biračkih mjesta, kao i da bi do polovine dana mogla da glasa većina od 306 hiljada upisanih birača na 192 biračka mjesta.

 

Portal Analitika