Politika

PEJANOVIĆ: Članstvo u NATO je garant očuvanja tekovina 21. maja

1503pejanovic
- Da bi država mogla da prosperira, prije svega mora da bude bezbjedno tle, kazala je članica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista i ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić na sastanku Opštinskog odbora DPS Kotor u proširenom sastavu, održanom u Kotoru, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

PEJANOVIĆ: Članstvo u NATO je garant očuvanja tekovina 21. maja
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak je organizovan u okviru akcionog plana kampanje o pristupanju Crne Gore NATO savezu koji je, u skladu sa odlukom Glavnog odbora, napravilo Predsjedništvo DPS.

Ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić je naglasila da Crna Gora mora dovesti investitore koji će svoj novac ulagati u našu državu, a da investitori biraju bezbjedne i stabilne zemlje, jer to garantuje i bezbjednost njihovim investicijama.

- NATO nam obezbjeđuje i teritorijalnu bezbjednost, a to nam je garancija za očuvanje i održanje nezavisnosti, garant za očuvanje tekovina stečenih 21. maja 2006. godine, rekla je Pejanović Đurišić i dodala da je ulazak u NATO jako bitan iz više razloga.

1503pejanovic2- Ono što se od nas traži je naša spremnost, a ona se ogleda kroz četiri segmenta: vladavina prava, bezbjednost, stvaranje materijalnih uslova i pridobijanja podrške građana, kazala je ona, naglašavajući da se svi navedeni standardi odnose prije svega na kvalitet života svih građana.

Ministarka odbrane je kazala da „ne ulazi u NATO ni Vlada ni Ministarstvo odbrane, nego Crna Gora sa svim svojim građanima“.

- To nije samo vojna nego političko-vojna organizacija i nije samo bitno Ministarstvo odbrane kao faktor, nego i socijalna politika, i kulturna, i ukupni društveni milje. Crna Gora će, kao članica NATO saveza, imati pomoć ostalih država članica za napredak u različitim sferama, zaključila je Pejanović Đurišić.

Portal Analitika