Politika

Srpska lista ponuđena da ima posmatrača na referendumu na Krimu

sl
S
rpska lista jedina je politička opcija iz Crne Gore koja je od naših ruskih i proruskih prijatelja sa Krima dobila ponudu da ima jednog posmatrača na sjutrašnjem referendumu kojim se okončava okupacija ove ruske zemlje. Počastvovani smo pažnjom naših istomišljenika i političkih saboraca koji žele Slovenski pravoslavni savez, saopšteno je iz te partije.

Srpska lista ponuđena da ima posmatrača na referendumu na Krimu
Portal AnalitikaIzvor

-Nadamo se da će činjenica da Srbija i Crna Gora nikada neće ući u Evropsku uniju doprinijeti da upravo naš prostor bude evropska avangarda pravoslavnog civilizacijskog kruga. Svrstavanje Crne Gore uz Hrvatsku, kada su u pitanju regionalne države - protiv interesa Rusije na Krimu, predstavlja spoljnopolitički potez koji će nanijeti nesagledivu štetu isključivo građanima naše zemlje. Ostvarivanje NATO interesa vladajuće političke elite i kukavičluk parlamentarne opozicije u čijim funkcionerskim redovima ne postoji ni jedan kršteni čovjek koji bi podržao integracije sa Ruskom federacijom nego su svi evrounijate, potvrda su da se polako ostvaruje vizija Mila Đukanovića. Sve što je DPS, najveća politička zla kob Crne Gore, zacrtao - realizuje se. Obezglavljeni smo, razbijeni, bez zajedničke države sa Srbijom, a oni koji ,,pobjeđuju'' Đukanovića stide se srpskih trobojki i klicanja Srbiji i Rusiji, navedeno je u saopštenju.

Svi su za EU, i za NATO ili za neutralnost koja pogoduje suparnicima Rusije, tako da ostaje još samo da Srbiju nekako anektiraju Crnoj Gori, jer očito i tamo postoji raspoloženje da se ide stopama ,,velikog vođe'' iz Podgorice. Mi na vrijeme, ovako ,,mali'' i ,,nemoćni'', kažemo da smo isključivo za vojni i ekonomski savez sa Rusijom. Ako već moramo imati patrona, neka bude iz Moskve!

Zato je Srpska lista poslala otvorenu podršku jedinoj proruskoj opciji na sjutrašnjim izborima u Srbiji, pokretu Dveri, u kojoj se, između ostalog, kaže:

,,U nedjelju, zahvaljujući Pokretu Dveri, Srbija će, između ostalog, konačno imati ponudu svetosavskog nacionalizma. Presudno je važno da je posijano sjeme za život Srbije. Zdravo kao Šumadija, beskrajno kao Vojvodina, značajno kao Kosovo. Dodajemo - viteško kao Republika Srpska, čisto kao Crna Gora prije komunista.

Kakav god da bude rezultat nakon zatvaranja birališta, Dveri su već pobjednik ovih izbora jer ste ispričali priču koja je jedina budućnost Srbije.

Uskoro ćete biti iznenađeni jer će se mnogo njih, iz postojećih političkih struktura, nuždom kameleona pridružiti našoj priči. Pokušaće da nas ubijede da su oni oduvijek bili za savez sa Rusijom, a protiv Evropske unije i NATO-a, baš kao što su nekada bili crveni, sa ružama ili bez njih, koliko i danas evroatlantski fanatici.''

Znajući da je važan soj, a ne broj, Srpska lista je ponosna na sve što smo uradili za svoj rod ne prodajući se za šaku zapadnih i udbinih srebrnjaka u cilju izdaje predaka i na sramotu potomaka. Ne treba zaboraviti - komunisti su nestali preko noći, pa Jugoslavija, pa Milošević, a onda i svi oni, ,,demokratski'' orijentisani, u koje su se kleli i vlast i trenutna parlamentarna opozicija u Crnoj Gori. Novo vrijeme dolazi, zaključuje  se u saopštenju Srpske liste.

 

Portal Analitika