Ostalo

Šifrin najbolja i u Lencerhajdu

Sifrinn
A
merikanka Mikaela Šifrin pobjednica je posljednjeg, osmog slaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Lencerhajdu.

Šifrin najbolja i u Lencerhajdu
Portal AnalitikaIzvor

Ona je bila vodeća i nakon prve vožnje, a do pete pobjede ove sezone došla je u vremenu dva minuta, četiri sekunde i 54 stotinke.

Zvanična svjetska i olimpijska šampionka u slalomu, u Lencerhajdu ostvarila je devetu pobjedu u Svjetskom kupu i odbranila mali kristalni globus u toj disciplini.

Šifrin, koja je svih devet pobjeda ostvarila u slalomu, za sekundu i 44 stotinke bila je brža od drugoplasirane Šveđanke Fride Hansdotir, dok je treća bila Austrijanka Marlis Šild sa zaostatkom od sekundu i 66 stotinki.

Na četvrtom mjestu završila je Austrijanka Katrin Cetel, peta je bila Švajcarkinja Vendi Holdener, a šesta Austrijanka Nikol Hosp.

Šifrin je trofej u slalomu osvojila sa 638 bodova. Hansdotir je druga sa 488, a treća Marlis Šild sa 385 bodova. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu poziciju zauzima Ana Feninger sa 1271 bodom. Njemica Hefl-Riš, koja će zbog povrede propustiti kraj sezone, je druga sa 1180, dok je treća Švajcarkinja Lara Gut sa 1056 bodova.

Skijašice će sjutra na finalu sezone u Lencerhajdu voziti veleslalom.(Mina)

Portal Analitika