Košarka

ABA - Ivanović: Na pobjedu protiv Cedevite

Ivanovicn
B
udućnost Voli u Zagreb ne putuje da izgubi, već će pokušati da iznenadi Cedevidu i ostvari pobjedu, kazao je plejmejker Nikola Ivanović.

ABA - Ivanović: Na pobjedu protiv Cedevite
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost Voli i Cedevita odigraće u ponedjeljak utakmicu 24. kola regionalne ABA lige. Ivanović je kazao da očekuje težak meč, navodeći da je Cedevita kvalitena ekipa i fizički dominantna.

"Igramo dobro i dobroj smo formi, važno je da nastavimo u tom ritmu. Cedevita je fizički dominantna, izuzetno jaka na svim pozicijama i biće teško igrati protiv njih, posebno u gostima. Ne idemo da izgubimo već da pokušamo da ih iznenadimo", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

On je kazao da Budućnost ukoliko želi pobjedu u Zagrebu mora regulisati unutrašnju igru Cedevite.

"Dosta smo radili na tome na treninzima. Moramo zaustaviti i njihovu igru u tranziciji", rekao je Ivanović.

Trener Igor Jovović kazao je da kako se sezona bliži kraju svaki meč ima dodatnu težinu i veći značaj nego oni prethodni.

"Tri kola je do kraja ligaškog takmičenja, a težak raspored je pred nama. Prvi protivnik je ekipa koju nijesmo uspjeli da pobijedimo ni u prošlosti u Zagrebu i to nam stvara dodatni pritisak. To je ekipa koja je od starta sezone u borbi za prvo mjesto na tabeli i dalje ima aktivnu situaciju da može da je osvoji", kazao je Jovović.

On je kazao da Cedevitu karakteriše fenomenalna unutrašnja igra, preko Mira Bilana i Jusufa Nurkića na centarskim pozicijama.

"Imaju i nezgodne četvorke, Tomislava Zubčića i Gorana Sutona, kao i plejmejkera Nolana Smita, motora ekipe na poziciji plejmejkera. Moramo prevashodno u defanzivnom skoku i agresivnoj odbrani da budemo jako kvalitetni da im ne dozvolimo da sprovedu napadačke ideje i da zadržimo recept iz prethodnih duela gdje smo iz kvalitetne odrbrane postigli dosta poena", kazao je Jovović.

Cedevita je drugoplasirana na tabeli regionalnog takmičenja, sa 17 pobjeda i ima dvije više od Budućnosti. Budućnost je prvi meč u Podgorici dobila 64:60. Prošle sezone Cedevita je dobila oba međusobna duela. U Podgorici slavila je 78:74, dok je u Zagrebu bilo 84:75. Utakmica u Zagrebu počeće u 18 sati.

Podgorički klub pohvalio je gest centra Dželila Akindelea, koji je fizioterapeutu Budućnosti Saši Buriću kupio automobil.

Portal Analitika