Politika

SNP predstavila program za izbore u Podgorici, BEČIĆ: U DPS-u svjesni da im je poraz zagarantovan

snpPOCETNA1503
S
ocijalistička narodna partija predstavila je danas izborni program za predstojeće  lokalne izbore u Podgorici. Predstavljanju na centralnom gradskom trgu su, pored nosioca liste Alekse Bečića, rukovodstva i odborinika SNP Podgorice na čelu sa Velizarom Kaluđerovićem i Nevenom Gošovićem, prisustvovali i mladi te stranke koji su nosili parole sa načelima programa.

SNP predstavila program za izbore u Podgorici, BEČIĆ: U DPS-u svjesni da im je poraz zagarantovan
Portal AnalitikaIzvor

Nosilac liste SNP-a u Podgorici Aleksa Bečić kazao je, tom prilikom, da je program SNP-a u Glavnom gradu segmentiran u 15 poglavlja u kojem su naveli što su sve ispunili i što će „kao nova demokratska vlast uraditi u interesu građana“.

- Vratićemo mjesto skupštine Glavnog grada tamo gdje mu i pripada, javna preduzeća  će biti nosioci razvoja Glavnog grada a ne budžetski paraziti i Podgoriciom će upravljati stručni i časni pojedinci i neće se nikada više Podgoricom vladati već će njom upravljati timovi onako kako dolikuje u interesu svih građana – rekao je Bečić.

On je istakao da su gradonačlnik Podgorice Miomir Mugoša i DPS uvjek u cetru djelovanja imali isključivo i dominantno lični interes.

snpsredina

- To je jedna nedomaćinska vlast, politika koju je pregazilo vrijeme i koja mora da ode u istoriju. Još ne mogu da se dogovore u DPS-u ko im je nosilac liste. Ja ih pozivam da konačno odluče koga će žrtvovati jer su  i oni svjesni da mu je poraz zagarantovan. Ako to bude gospodin Mugoša ja sam dodatno insipirisan za finiš ove kampanje koju vodimo već duži niz godina - rekao  je Bečić.

On je naglasio da je najveći dio programa DPS-a ostao  neostvaren, mrtvo slovo na papiru i da je glavno obilježje ove vlasti neispunjavanje obećanja i prolongiranje izgradnje zapošetih projekata.

Bečić je istakao da je „odlazeći gradonačelnik“ Miomir Mugoša „propuštio sve šanse da odgovori potrebama građana Podgorice ali da kad je on u pitanju nije propuštio nijednu šansu“.

- Zato građani Podgorice ovoga puta neće propuštiti šansu da njega i DPS pošalju tamo đe im i pripada – u opoziciju i da se utvrdi nivo odgovronosti za sve što su uradili – poručio je Bečić.

Poslanik i predsjednik OO SNP Podgorica Velizar Kluđerović kazao je da ih je politička mudrost poučila da mlade ljude koji su stasavali sa iskusnijim političarima dovedu u poziciju da kadrovski predvode politiku SNP-a  na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici.veljosredina

- Za ove izbore pripremamo se organizovanije i ozbiljnije nego ikada do sada. Ubjeđen sam da će nakon predstojećih majskih loklnih izbora u Glavnom gradu doći do promjena koje su potrebne svim građanima Podgorice – poručio je Kaluđerović.

U izbornom programu SNP-a za predstojeće izbore u Podgorici navodi se između ostalog da će se ta partija zalagati da građani biraju rukovodstva mjesnih zajednica, komunalna djelatnost da funkcioniše u skladu sa zakonom, višestranački sastav svih radnih tijela. Takođe će se, kako navode, zalagati da se smanjanjem naknada podstiče razvoj malih i srednjih preduzeća za plansko uređenje prostora, razvoj poljoptrivrede i moderne zelene pijace, fabriku za preradu bilja, za modernu saobraćajnu infrastrukturu, ukidanje naplate parkinga van centra grada, gradski prevoz u skladu sa evropskim standardima.

snpkraj
Portal Analitika