Društvo

Povezivanje korporativnog i naučnog sektora

1302simens
E
lektrotehnički fakultet
i kompanija Simens potpisali su danas memorandum o saradnji koji omogućava naučnom osoblju ETF-a da učestvuje u budućim projektima Simens-a kao i da studenti posjete istraživačke centre ove kompanije širom Evrope, navode organizatori u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Povezivanje korporativnog i naučnog sektora
Portal AnalitikaIzvor

Ukazujući da je povezivanje nauke i privrede strateški cilj Univerziteta, rektor Predrag Miranović, kazao je na otvaranju ceremonije da je protokol „izvanredna prilika  za studente koji žele da već tokom studija steknu uvid u to šta će se od njih očekivati nakon diplomiranja.“

Direktorka Simens-a u Crnoj Gori, Snežana Ivanović, istakla je da velike kompanije moraju pomagati razvoj nauke, stoga je Simens jasno opredijeljen po pitanju ulaganja u mlade i perspektivne članove društva.

“Među vama ima, nesumnjivo, velikih potencijala, a mi ćemo nastojati da u budućnosti angažujemo više domaćeg znanja“, poručila je studentima.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta, Zoran Veljović se zahvalio Simens-u na inicijativi da sarađuju, jer je produbljivanje saradnje sa privrednim okruženjem jedan od  zacrtanih ciljeva ove naučno-istraživačke institucije.

„Želimo da obezbijedimo profesionalnu prohodnost za naše najbolje studente i nadam se da će ovaj protokol tome doprinijeti“, rekao je dekan Veljović.

„Saradnja je otpočela već danas, ustupanjem Simens-ovog SIMARIS softvera Elektrotehničkom fakultetu. Radi se o inovativnom programu koji znatno umanjuje vrijeme i novac potreban za planiranje i izgradnju elektroenergetskih objekata. Nakon ceremonije, predavači Simens-a održali su obuku za studente završnih godina“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika