Ostalo

Lari Gut pobjeda i trofej u superveleslalomu

GutLara
Š
vajcarska skijašica Lara Gut osvojila je mali kristalni globus u superveleslalomu.

Lari Gut pobjeda i trofej u superveleslalomu
Portal AnalitikaIzvor

Ona je danas u Lencerhajdu, u posljednjem, šestom superveleslalomu sezone Svjetskog kupa alpskih skijašica, pobijedila i zadržala prvo mjesto u plasmanu te discipline.

Do sedme pobjede ove sezone, ukupno desete u Svjetskom kupu, došla je u vremenu minut, 17 sekundi i 14 stotinki. To je njen prvi mali kristalni globus u karijeri.

Gut je za 61 stotinku bila brža od drugoplasirane Austrijanka Ane Feninger, koja je nakon današnje trke preuzela prvo mjesto u generalnom plasmanu Svbjetskog kupa.

Slovenka Tina maze osvojila je treće mjesto sa 95 stotinki slabijim vremenom od pobjednice. Na četvrtom mjestu završila je Austrijanka Nikol Šmithofer, peta je bila njena sunarodnica Regina Šterc, a šesta Italijanka Nađa Fankini.

Gut je trofej u superveleslalomu osvojila sa 448 bodova. Feninger je druga sa 357, a treća Tina Vajrajter sa 310 bodova. Feninger, dvije trke prije kraja Svjetskog kupa, zauzima prvo mjesto u generalnom plasmanu 1271 bodom.

Ona je praktično obezbijedila šampionski trofej jer će drugoplasirana Njemica Marija Hefl-Riš (1180) zbog povrede propustiti ostatak sezone. Gut je treća sa 1056 bodova.

Lencerhajd je domaćin finala sezone alpskih skijaša i skijašica. Za sjutra zakazano je takmičenje timova. (Mina)

Portal Analitika