Rukomet

BOŠKOVIĆ: I bez Milene, Budućnost će imati šta da kaže na F4

BoskovicPredarg
Č
itava rukometna javnost sa nestrpljenjem očekuju reakciju nadležnih organa u EHF-u povodom slučaja “nesportski potez Milene Knežević”, koja je prije tri dana na meču sa Đerom glavom udarila protivničku igračicu – Anitu Gorbic.

BOŠKOVIĆ: I bez Milene, Budućnost će imati šta da kaže na F4
Portal AnalitikaIzvor

Na snimku koji je od strane aktuelnog šampiona Evrope – Đera plasiran u javnost dan nakon meča jasno se vidi reakcija koja je za svaku osudu. Milena je shvatila šta je uradila, javno se izvinila mađarskoj igračici, međutim to joj može biti samo “mala” olakšavajuća okolnost što se kazne tiče.

Sličan incident se dogodio 22.maja protekle godine kada je rukometaš Hamburga Jensen glavom nakautirao igrača Berlina Ninčevića, zbog čega je morao da plati 15.000 i bio kažnjen sa čak deset utakmica neigranja. Prema informacijama portala Handballme najblaža kazna koju bi Milena mogla dobiti osim novčane je zabrana njenog nastupa na tri evropska meča. Na prvi pogled to bi asociralo da srednji bek iz Podgorice neće igrati na fajnl foru u Budimpešti, ali ipak nije tako. Milena bi u tom slučaju pauzirala u narednom susretu Lige šampiona protiv Krima, dok ne bi bila u sastavu na dva meča u kvalifiklacijama za Evropsko prvenstvo koja će Crna Gora odigrati sa Češkom 26. i 30.marta.

“Milena Knežević je zaslužila kaznu i tu nema dileme. Još uvijek očekujemo reakciju EHF-a, ali ono što je sigurno jeste da će najstrožije biti kažnjena od strane kluba. Prije svega je sebi napravila najveću štetu, pa onda i klubu. Takvo nesportsko ponašanje sebi jednostavno nije smjela dozvoliti”,kazao je Predrag Bošković.

Prvi čovjek kluba se nada da će Milena naučiti lekciju iz ovog slučaja.

“Iskreno se nadam da će ona iz ovoga izaći jača, spremnija za sve izazove i da će naučiti lekciju. Svakako da nećemo glave kidati, jer svi mi koji smo u klubu znamo da je Milena veliki sportista, ali trenutak slabosti koji je sebi dozvolila na meču sa Đerom se ne smije više ponavljati i vjerujem da ona sada mora uložiti napor više kako bi izbrisala ovu mrlju”.

Budućnost će po svemu sudeći na fajnl foru biti drastično oslabljena, mala je vjerovatnoća da Milena zaigra s obzirom da je i Đer uložio žalbu, međutim to neće poremetiti ambciije “plavih”.

“Jedna igračica nikad nije, niti će činiti Budućnost. Bez obzira igrala Milena Knežević ili ne na fajnl foru siguran sam da će Budućnost imati šta da pokaže u Budimpešti”,poručio je Bošković. (Handballme)

Portal Analitika