Društvo

Zagoričani aplaudiranjem prekinuli suđenje

visisud
P
ripadnici takozvanog "zagoričkog klana” optuženi za milionsku računarsku prevaru, bili su juče akteri nesvakidašnjeg događaja u sudnici Višeg suda u Podgorici.

Zagoričani aplaudiranjem prekinuli suđenje
Portal AnalitikaIzvor

Pošto je sud odbio molbu optuženog Nikole Markovića da u prepunoj sudnici ne objavljuje audio snimak tajno snimljenog telefonskog razgovora u kojem vrijeđa svog brata, dio optuženih na takvu odluku reagovao je naizgled ironičnim aplauzom, pišu Dnevne novine.

Zbog remećenja reda i mira u sudnici, predsjedavajući sudija Predrag Tabaš iz sudnice je udaljio okrivljene Miloša Čujovića, Vidoja Stanišića i braću Nikolu i Nebojšu Marković, a suđenje je prekinuto na dvadesetak minuta.

Sudija isprva nije naložio udaljenje Nebojše Markovića, ali je on sam ustao u namjeri da se pridruži bratu. Do pometnje je došlo kada su na Nebojšinu inicijativu da napuste suđenje ustali i ostali okrivljeni koji su bili u drugom dijelu sudnice.

Na nogama su se našli svi okrivljeni, ali i zatvorski policajci koji su ih doveli iz ZIKS-a. I dok je sudija insistirao na tome da se bez njegove dozvole ne može napustiti sudnica, stiglo je upustvo od Nikole Markovića upućeno njegovom bratu, ali i ostalim optuženima.

"Ko hoće da izađe neka aplaudira sudu", povikao je Nikola Marković.

Da se njegov prijedlog realizuje nije bilo vremena jer je sud na njega odmah odgovorio naredbom obezbjeđenju da se svi okrivljeni sprovedu u prostorije za zadržavanje i privremeno prekinuo suđenje.

 

Dnevne novine, CDM

Portal Analitika